Een keiharde film over confrontaties en levenspaden van Italiaanse hooligans voor bovenaan je watch-list. We leggen je uit waarom Ultras het kijken meer dan waard is.

Italiaanse hooligans in Ultras

Ultras draait rondom de hooligans van de Italiaanse voetbalclub Napoli. Hoofdpersoon Sandro van 50 jaar oud is de leider van Apache, een subgroep van Ultras. Als leider voert hij de groep aan in hun confrontaties en vechtpartijen met hun rivalen. De film speelt zich af rondom de laatste vijf weken van de voetbalcompetitie, waarin alle verhoudingen zichtbaar op scherp staan. Ook in het echte leven deinzen de hooligans nergens voor terug. Voetbalsterren van Napoli hebben bodyguards ingehuurd tegen leden van Ultras. Dit deden ze niet zonder reden: de hooligans braken in bij de huizen van de spelers.

Ultras

Nieuwe wending

In de film krijgt Sandro’s leven een wending wanneer hij een stadionverbod krijgt opgelegd. Zijn focus verplaatst zich vervolgens naar het creëren van een normaal leven voor zichzelf, waarbij familie en een potentiële relatie centraal komen te staan. De aantrekkelijke vrouw Terry en de 16-jarige Angelo, die Sandro gaat coachen, staan hierin centraal. Angelo ziet de hooligans als zijn familie en het supporter-schap als zijn leven. De film gaat vanwege hun band ook over vriendschap tussen verschillende generaties, de liefde van Sandro voor Terry, en ouder worden. Verwacht dus geen film waarin er enkel wordt gevochten.

Beeldmateriaal voordat Ultras op Netflix verschijnt

Ultras staat sinds 20 maart op Netflix. Mocht je geïnteresseerd zijn in films over bendes, maar Ultras al ehebben gezien, dan zijn er gelukkig nog genoeg alternatieven die je kunt kijken. Het Australische 1% gaat over twee leiders die het tegen elkaar opnemen bij een Australische motorbende. El Recluso, te zien op Netflix, gaat over bendes in een gevangenis. Check de trailer van Ultras hieronder.