Netflix komt keer op keer met meeslepende series aanzetten, zo veel dat we het bijna niet meer bijhouden. Maar je hoort ons niet klagen hoor. Wij juichen de komst van een nieuwe misdaadserie altijd toe. Vooral als het gaat om een misdaadserie die gaat over de meeslepende drugsoorlog die Mexico en de VS in hun greep houdt. El Recluso vertelt het verhaal vanuit een Mexicaans perspectief. De locatie: een zwaarbewaakte gevangenis.

Het verhaal van Netflix hitserie El Recluso

De serie opent met het beeld van drie lijken, die worden vergezeld door een man. De man ziet uit zijn raam politie met getrokken wapens voor zijn huis staan. Hij weet zich uit de benarde situatie te redden en het appartement uit te komen. Dit resulteert in een klopjacht door steegjes en over daken. De man in kwestie is een oud-marinier, genaamd Làzaro Mendoza (Ignacio Serricchio).

El Recluso

Als het verhaal verder gaat kom je erachter dat de dochter van een Amerikaanse rechter (Guy Ecker) ontvoerd is. De oud-marinier krijgt de taak om undercover te gaan in een van de meest zwaarbewaakte gevangenissen van Mexico. In de La Rotunda-gevangenis zit hij zogenaamd een straf uit voor het vermoorden van drie mensen. Hij probeert te infiltreren in een gang die achter de kidnapping zit. Zo hoop hij achter de locatie van de ontvoerde dochter Linda te komen

Dit valt te verwachten

Er zijn al genoeg films en series als Sicario uitgekomen. Die laten het conflictsituatie rond de grens van Amerika en Mexico zien. Vaak wordt dat gedaan vanuit een Amerikaans perspectief, andere keren worden de gevangen niet grondig belicht. El Recluso, wat als Engelse titel The Inmate heeft, bekijkt het verhaal vanuit het perspectief van de Mexicaanse gevangenen. Dit is natuurlijk ook een cruciaal onderdeel om je in te leven in dat benarde conflict.

El Recluso

Voor liefhebbers van Narcos en Breaking Bad

Als je een liefhebber bent van series als Narcos en Breaking Bad, dan zit je met deze nieuwe titel gebakken. Het gevoel dat je bij beide series krijgt, heeft wat weg van deze nieuwe serie. Alles wat je bij El Recluso meemaakt is nog indringender. Dit komt doordat realisme hoog in het vaandel staat.

Bekijk de trailer van Netflix hitserie El Recluso hieronder. Grote kans dat dit je nieuwe favoriete serie gaat worden.