Ondanks dat we allen enorm veel “plezier” ervaren aan Narcos en soortgelijke misdaad-series, blijft de wereld van drugs een hele enge en gevaarlijke. Zo nu en dan zijn er gelukkig documentairemakers die zich in dit wereldje wagen en ons over hun schouders mee laten kijken. Zo ook in de mini-docu Children of the Narco Zone door González.

Niet om de moraalridder uit te willen hangen, maar wat je voor de kiezen krijgt is krachtig beeldmateriaal dat je wel even anders doet denken over iedereen die zo nu en dan onschuldig een lijntje neemt:

Children of the Narco Zone

Net als in de prachtige documentaire ‘La Libertad del Diablo‘ (of ‘Devil’s Freedom’) onderzoekt González de persoonlijke tol van de georganiseerde misdaad en de drugsoorlog middels intense interviews met mensen die zich in het wereldje begeven. Slachtoffers die dagelijks geweld en de sociale gevolgen ervaren. In “Children of the Narco Zone” ligt de focus specifiek op hoe een klimaat van geweld kinderen beïnvloedt en hun begrip vormt van wat goed en fout is.

González kiest er bewust voor om alle geïnterviewden in maskers te kleden, om ze anoniem te houden en de video een griezelig effect te geven. Wat het uiteindelijk maakt tot een ingrijpende mini documentaire.