Het grootste gevecht van het moment, de ó zo grote trilogy tussen twee van de beste zwaargewichten op de planeet: Tyson Fury vs Deontay Wilder 3. Vandaag gaan we kijken naar de statistieken van de twee mannen, blikken we terug op de vorige twee gevechten en kijken we vooruit op het gevecht die plaatsvindt op zaterdag 9 oktober.

Tyson Fury vs Deontay Wilder 1

Wat een gevecht was Gypsy King vs The Bronze Bomber I. Deze editie werd gedomineerd door Tyson Fury, totdat Tyson knockdown werd geslagen. Na dit moment begon het tij een beetje te keren naar de kant van Wilder. Dit duurde echter niet al te lang, Tyson had al snel zijn dominantie weer terug tot er in de laatste ronde het onmogelijke gebeurde. Tyson werd “knockout” geslagen. Toch stond Tyson weer op. Hij zei zelf ook na het gevecht dat hij ‘out’ was maar snel genoeg weer wakker werd. Uiteindelijk eindigde de eerste editie in een majority draw.

Tyson Fury vs Deontay Wilder 2

Ronde twee. De tweede editie eindigde dit keer iets sneller dan de eerste. Net zoals bij de eerste editie waren beide vechters ongeslagen voorafgaand aan de wedstrijd. Met Wilder als WBC Heavyweight champion en Fury als challenger kon het gevecht beginnen. Het gevecht kende hetzelfde verloop als het eerste gevecht; Tyson Fury was de aanvaller en domineerde. Hier is waar het anders werd dan de eerste editie. In ronde drie ging Deontay namelijk naar de grond door een goede rechterstoot van Fury. Vanaf dit moment was het klaar voor Wilder

In ronde vijf ging Wilder nog een keer neer en uiteindelijk heeft het team van Wilder de handdoek in de ring gegooid in ronde zeven. Wilder was het hier zelf niet helemaal mee eens, maar niks meer aan te doen. Fury is de nieuwe WBC Heavyweight champion van de wereld!

Na dit gevecht kwamen er erg veel memes over Wilder die met verschillende excuses kwam. Hij zei bijvoorbeeld dat het pak dat hij droeg tijdens zijn ring-walk, zo zwaar was dat hij al moe was toen hij bij de ring aankwam. Smoesjes of niet, Wilder had zijn belts verloren.

Vooruitblik en statistieken

Voorafgaand aan Tyson Fury vs Deontay Wilder 3 zullen we even de statistieken van de twee vechters vergelijken.

Professionele records

Tyson Fury, die zijn belts op het spel zet, gaat met een professioneel record van 30-0-1 het gevecht in. Wilder daarentegen loopt rond met een professioneel record van 42-1-1. Zijn enige verlies was die tegen Fury.

Lengte en reach

The Gypsy King heeft het voordeel in lengte, Fury is namelijk 6’9 inch, omgerekend is dat 205,74 centimeter. Wilder komt binnen met een lengte van 6’7 inch, wat omgerekend 200,66 centimeter is.

Totaal niet verassend heeft Fury ook het voordeel in reach. Fury heeft een reach van 85 inch, dit is 215,9 in centimeters. Wilder zit er niet heel ver achter met een reach van 83,1 inch, wat omgerekend 211,07 centimeter is.

Knockout-ratio

Met de knockout-ratio is Wilder wel de grote winnaar. Wilder heeft namelijk 41 gevechten gewonnen door een knockout, zijn knockout percentage bedraagt dus 98 procent! Fury heeft daar tegenover 21 gevechten gewonnen door knockout en zijn percentage komt neer op een “miezerige” 70 procent.

Veel ophef

Er was heel wat ophef of dit gevecht wel of niet zou komen. Fury was namelijk in gesprek met Anthony Joshua voor een gevecht en had zelfs publiekelijk bekend gemaakt dat dat gevecht er 100 procent aankwam. Dit was helaas niet het geval aangezien Deontay Wilder het contract tussen de twee mannen erbij pakte. Hier stond namelijk in dat Wilder recht had op een derde gevecht tegen Fury. Het team van Fury bood hem uiteindelijk geld om onder het contract vandaan te komen maar Wilder wilde dit niet aannemen en eiste de trilogy. Het gevecht zou in eerste instantie eerder plaats vinden maar door een Covid-uitbraak in het team van Fury werd het gevecht uitgesteld.

Waar wordt Tyson Fury vs. Deontay Wilder uitgezonden?

Al met al gaat dit een echte titanenstrijd worden tussen twee van de beste zwaargewichten van dit moment. Tyson Fury vs Deontay Wilder 3 vindt plaats op zaterdag 9 oktober, helaas is er (nog) geen streamingdienst in Nederland die bekend heeft gemaakt dat ze het gevecht live zullen uitzenden. We moeten dus nog afwachten of we dit kunnen zien. De ring-walks van de twee vechters zullen vermoedelijk op zondagochtend 10 oktober ergens tussen 5:00 en 6:00 beginnen.