Knock-outs, ze maken vechtsporten een stuk interessanter. Naast dat het er ontzettend spectaculair uitziet, voelen we toch altijd wel mee met degene bij wie het lichtje uit gaat. Twee weken geleden mochten we ‘the knock-out of the season’ van Raymond Daniels aanschouwen en nu slaat Deontay Wilder (41-0-1, 39 KO) terug met een zeer extreme rechter in de eerste ronde.

Knock-out van Deontay

Bokser Deontay Wilder – Bronze Bomber – moest zaterdag zijn WBC-wereldtitel in het zwaargewicht boksen verdedigen. Dit ging met succes en wellicht wel iets te makkelijk als je het ons vraagt. Wat we ons na deze knock-out in ieder geval niet meer afvragen zijn de desastreuze kwaliteiten van het zwaargewicht. Hij stond in het Barcalys Center in New York tegenover Dominic Breazeale (20-2, 18 KO). Wat een flink boksspektakel beloofde te worden eindigde al heel gauw. In de eerste ronde wist Deontay een extreem harde rechter in het gezicht van Dominic te landen, waarmee hij direct naar dromenland werd gestuurd. Hij stond nog wel even op, maar was in geen staat meer om door te vechten. Hiermee wist Deontay zijn WBC-titel te behouden en gaat hij nog steeds als ongeslagen de boeken in.

Zie hier de extreme knock-out van Deontay:

Deontay Wilder vs Anthony Joshua

Nu de 33-jarige Deontay 41 van zijn 39 wedstrijden met een knock-out heeft gewonnen, eentje op punten won en zijn vorige gevecht – tegen Tyson Fury – als gelijkspel eindigde, is er nog maar één gevecht waar we met z’n allen naar uit kijken: Deontay Wilder vs Anthony Joshua. De bokswereld kijkt al jaren uit naar een gevecht tussen deze twee toppers. De vier jaar jongere Britse Anthony is zwaargewichtkampioen van de IBF, WBA, WBO en IBO. Net als Deontay heeft hij ook een keurige rep sheet: 22 gevechten ongeslagen, waarvan er 21 met een knock-out werden gewonnen.

Check hieronder wat highlights van de Britse Anthony Joshua: