Entertainment

Dit is de indrukwekkende transformatie van de sterkste man van Nederland

transformatie kelvin de ruiter

Na zijn triomf in 2019 wist Kelvin de Ruiter afgelopen jaar opnieuw de titel ‘Sterkte man van Nederland’ op te eisen. De krachtpatser is niet altijd zo groot en breed geweest. Kelvin de Ruiter heeft een enorme transformatie ondergaan.

Kelvin de Ruiter is de sterkste man van Nederland

Naast de sterkste man van Nederland te zijn, heeft Kelvin de Ruiter ook het wereldrecord partial deadlift op zijn naam staan. De Ruiter kwam tot een partial deadlift van 670 kilogram. Daarmee verbrak hij het record dat voorheen op 600 kilogram stond. Vandaag de dag is dat record nog steeds niet verbroken. Dankzij veel trainen, goed eten en nog meer trainen kende het lichaam van Kelvin de Ruiter een flinke transformatie.

View post on Instagram
 

Een strongman in hart en nieren

Kelvin de Ruiter is een strongman in hart en nieren. 2021 was namelijk een goed jaar voor de Ruiter, hij won voor de derde keer het wereldkampioenschap truckpull en ging naar huis met de wereldtitel van de Strongman Champions League. In 16 wedstrijden in 2021, in 16 verschillende landen bleek de Ruiter de sterkste man te zijn. In Turkije was zijn laatste wedstrijd, die hij wederom won. Hij is de eerste Nederlander die de titel van Strongman Champions League wint. Deze titel is vergelijkbaar met de sterkste man van de wereld. Wat een baas.

De transformatie van Kelvin de Ruiter

Op Instagram laat Kelvin de Ruiter zien dat hij een flinke transformatie heeft doorstaan. De krachtpatser begon al op vroege leeftijd met gewichten tillen, maar was nog lang niet zo gespierd. Hij zegt dat hij in 2007 een droom had: de droom om de sterkste man van Nederland te worden. Hij was destijds 19 jaar, iets meer dan twee meter lang en hij woog 90 kilo. Iedereen keek hem op dat moment gek aan en ze vroegen zich af wat hij daar deed. Uiteindelijk heeft hij het meer dan waar gemaakt.

View post on Instagram