Kelvin de Ruiter, de sterkste man van Nederland, wil de ring in met niemand minder dan ‘The King of Kickboxing’ Rico Verhoeven. Dat vertelde Kelvin afgelopen dinsdag bij het talkshowprogramma Beau.

‘Ik wil graag de ring met hem in en daag hem uit’

Beau van Erven Dorens vroeg wat er zou gebeuren als Kelvin de Ruiter met de tienvoudig wereldkampioen kickboksen in de ring zou staan. Hij antwoordde met een grijns op een gezicht: Ik sla hem neer. Kelvin De Ruiter, die in november de kampioenschappen voor de sterkste man ter wereld won, vertelt dat hij graag met Rico Verhoeven de ring in gaat en hem dan ook even neerslaat. Of hij ook echt kans maakt tegen Rico is nog de vraag. Naar eigen zeggen heeft hij al meerdere keren contact gezocht met GLORY. De kickboksorganisatie heeft nog geen gehoor gegeven aan de wensen van de sterkste man van Nederland. Kelvin de Ruiter heeft zelf ook aan vechtsport gedaan. “Ik kan een hoop incasseren en weet dat ik hard kan slaan”, vertelt hij aan tafel bij Beau.

Beau vindt het gevecht van Kelvin de Ruiter tegen Rico Verhoeven niet veilig

Beau van Erven Dorens kon zich niet voorstellen dat iemand zich zou willen meten met de tienvoudig wereldkampioen kickboksen. “Een vechtsport op het hoogste niveau zoals Rico doet, dat gaat ongelooflijk op snelheid. Je weet niet wat je ziet of je ligt al op je rug op de grond. Ik zou het zelf niet willen meemaken, zeg.”

De bal ligt nu bij GLORY en Rico Verhoeven

Toch kan de naam Kelvin de Ruiter ook bij Rico Verhoeven enige angst in boezemen, want de Friese krachtpatser is niet de minste naam in de sportwereld. Zo heeft Kelvin de Ruiter veel titels op zijn naam staan, waaronder twee keer de prijs voor Sterkste Man van Nederland en afgelopen jaar werd de buffel dat ook van de wereld. Ook heeft hij de Strongman Champions League en bijvoorbeeld het wereldkampioenschap vrachtwagentrekken binnengesleept. Kelvin de Ruiter is dan ook zeker van zijn zaak. “Oké, ik weet niet of het veilig is. Maar hierbij een uitnodiging aan Rico Verhoeven en GLORY”, vertelt Beau van Erven Dorens. „Ja, bij dezen. Ik daag hem uit”, aldus de sterkste man van Nederland.

Wie weet, zien we deze twee kemphanen binnen de kortste keren in de ring.