De ontwikkeling dendert door, en al helemaal die van elektrische auto’s. Met het nieuwe jaar is de toekomst weer een stukje dichterbij gekomen. Dus gaan autofabrikanten lekker door met het maken van elektrische bakken, van simpele modellen tot supercars. Maar van welke wagens gaan we echt genieten komend jaar?

Gruwelijke elektrische auto’s in 2021

De elektrische auto’s van 2021 komen van elk merk dat je kunt bedenken, want het gaat sneller en sneller. En de auto’s gaan ook steeds sneller, want de snelste van 2020 gingen al loeihard. Die trend wordt voortgezet dit jaar met een paar knallers. We lichten een paar van onze favorieten voor je uit.

Audi e-tron GT

In 2021 gaat Audi ons een plezier doen met de Audi e-tron GT. Hij gaat ongeveer een ton kosten en dat is niet voor niks. Er zit 590 pk in die verdeeld kan worden over elk afzonderlijk wiel om optimaal te presteren. Volgens Audi haalt hij de 100 km/u in 3,5 seconden. De 200 haalt hij zelfs in iets meer dan 12 seconden. We wachten er al een paar jaar op, en in 2021 komt hij eindelijk bij de kopers terecht.

Audi e-tron GT gewoonvoorhem 1

BMW i4

Om van verschillende merken elektrische auto’s te pakken, gaan we nu naar BMW. Ze hebben namelijk met de BMW i4 een echt pronkstuk weten te bouwen die afgelopen jaar al hoge ogen heeft gegooid met de Concept versie. De volledig elektrische supercar ziet er futuristisch uit met zijn curvy model en strakke uitvoering. Hij is net zo sterk als een V8 verbrandingsmotor met een lekkere 530 pk en in 4 seconden rijdt ‘ie 100 km/u. Echt een auto om met smart op te wachten en te hopen dat hij snel op de Nederlandse wegen te zien is.

elektrische auto's

Mercedes EQS

Ook Mercedes waagt zich in 2021 aan de elektrische auto’s met een paar spetterende modellen. Ze gaan de serieuze strijd aan met Tesla om luxe EV’s voor de consument op de markt te brengen. Hij heeft een actieradius van zo’n 700 kilometer dus elektrisch op vakantie gaan is er deze keer wél bij. En samen met de Mercedes EQA én de EQC komt er een prachtig trio van elektrische auto’s op de markt. Dan kunnen we toch niet zeggen dat ze ouderwets zijn met die verbrandingsmotoren, toch?

elektrische auto's