Met het afgelasten van de autosalon in Genève leek het even alsof de BMW Concept i4 zijn grootste moment van roem werd ontnomen. We zeggen leek, omdat BMW met een – voor ons in ieder geval- prima oplossing kwam. In de speciale closed room kregen wij een exclusief kijkje van de futuristische BMW Concept i4, de elektrische BMW-creatie.

De BMW i4, futuristische luxe

Dat we midden in een shift van brandstoftanks naar elektrische kilometers zitten is niemand ontgaan. Niet alleen familie-auto’s en lease-bakken focussen zich meer en meer op elektrisch rijden, ook de in de wereld van de supercars lijkt men te zijn geraakt door de bliksem van het futuristisch rijden. Elektrisch rijden in ieder spectrum. Dit is dan ook waar BMW met de Concept i4 op in wil spelen.

De BMW Concept i4 is het antwoord op de vraag naar een full electric model binnen het premium segment van de vierdeurs coupés. Een zeer keurig geformuleerd antwoord, als je het ons vraagt. De Concept i4 is een volledig elektrisch aangedreven Gran Coupé, de warmloper voor de BMW i4 die volgend jaar in productie zal gaan.

BMW Concept i4

We need tot talk about the Gran Coupé in the room

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: om de BMW Concept i4 kun je niet heen. Niet alleen was dit in ons geval letterlijk te nemen in de afgesloten ruimte waarin we hem mochten bewonderen, ook in het straatbeeld zal er niemand zijn -autoliefhebber of niet- die deze wagen onopgemerkt laat passeren. De Gran Coupé oogt dynamisch. Het gata om een mix van elegante sportiviteit en praktische ruimte, als we de Duitsers zelf mogen geloven.

mPzh6wiA 9-iZfLUA

Wat meteen in het oog springt is de uitzonderlijke grill. Andere dingen die opvallen zijn de lange neus en de enigszins ‘curvy’ body dankzij de afbuigende dak- en heuplijnen. Als we kijken naar het interieur worden we overladen met het gevoel van luxe uitgevoerd tot in het kleinste detail. Dit in combinatie met het gevoel duurzaam te rijden is volgens BMW de kracht van de BMW Concept i4.

4HrPapQA BJVq6vmg

De specs van de BMW i4

De BMW Concept i4 dient als voorbode van de BMW i4 die we komend jaar kunnen verwachten. De elektromotor van de BMW i4 heeft een maximumvermogen van 390 kW (wat gelijk staat aan 530 pk). Hiermee schaart hij zich qua prestaties keurig naast BMW’s met een V8 verbrandingsmotor.

De acceleratie van de i4 is indrukwekkend. Van 0-100 gaat in 4,0 seconden en de topsnelheid ligt boven de 200 km/u. Kortom: wij kunnen niet wachten tot de productie van deze nieuwe generatie BMW’s start. Hierbij zullen we rekening moeten houden met het feit dat er nog wel het één en ander zal veranderen in de shift van dit concept naar de ‘echte’ BMW i4, maar volgens BMW blijft 90% van de Concept i4 behouden: genoeg voor een gruwelijke wagen wat ons betreft.

BMW Concept i4

De BMW Concept iX3 was er ook

Met de BMW Concept i4 als absolute blikvanger, zou je bijna vergeten dat er nog een BMW-concept in de presentatieruimte stond. Deze puur elektrische Sports Activity Vehicle (SAV) komt nog eerder op de markt dan de i4.

Ondanks dat hij hier niet meteen de show stal is het absoluut een wagen om naar uit te kijken. De BMW Concept iX3 bevat een bijzonder krachtige elektromotor van 201 kW (286 pk) en heeft een actieradius van maar liefst 440 kilometer. De wagen is perfect voor dagelijks gebruik, eveneens als voor avontuur. Van 0-100 in 6,8 seconden en een topsnelheid van 180 km/u maakt van deze wagen een interessant exemplaar.

kg1gMVYg nTl-YP4g tHDTKYRg