Na een goede workout is het van groot belang om je spieren snel weer te laten herstellen. Met deze tips om je herstel te optimaliseren, behaal je binnen de kortste keren weer de beste prestaties in de sportschool.

Waarom is het herstel van je spieren belangrijk?

Tijdens het sporten ontstaan er minuscule scheurtjes in de spieren die je op dat moment gebruikt. Deze spieren moeten na de workout weer herstellen. Wanneer de scheurtjes verdwijnen, groeien de spieren en dit is precies wat we willen. Door dat proces te versnellen en te verbeteren, zie je sneller resultaat na je bezoekje aan de sportschool. Hieronder vind je een aantal tips om je spieren sneller te laten herstellen.

Tips om je spieren sneller te laten herstellen

Na je workout wil je zo snel mogelijk weer fit zijn voor de volgende training. Volg een aantal van onderstaande tips om je herstel te versnellen.

1. Genoeg slapen

Tijdens je slaap komt je hele lichaam tot rust en herstelt het het beste. Niet alleen je spieren herstellen sneller, maar ook je tank je weer wat energie bij voor de volgende dag.

2. Eet proteïnen

Proteïnen, eiwitten, het maakt niet uit hoe je ze noemt, als je ze maar binnen krijgt. We hebben al talloze keren gezegd dat er bijna niets beter is dan een eiwitshake of eiwitrijke maaltijd na je workout. Dankzij eiwitten herstellen je spieren namelijk sneller, en die proteïnen hoeven niet eens veel te kosten!

spieren sneller herstellen

3. Drinken, drinken en nog eens drinken

Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd blijft gedurende de dag. Door veel water te drinken, blijft je lichaam scherp, fris en herstellen je spieren sneller.

4. Neem een ijsbad

Misschien niet iedereen zijn favoriete bezigheid, maar er is bijna niets beter dan een verfrissend ijsbad na de training of workout. Voor topsporters is het zelfs een gewoonte om op deze manier hun spieren sneller te laten herstellen, probeer het zelf ook eens!

5. Rekken, strekken en foam-rollen

Na de training hebben je spieren rust nodig. Door te rekken en te strekken na de workout geef je een signaal af dat je spieren weer kunnen ontspannen. Zodra je thuis bent kun je wat oefeningen op de foam-roller uitvoeren om blessures te voorkomen en je spieren weer rust te geven.