Op zoek naar eiwitten, maar wil je geen fortuin uitgeven aan eiwitshakes of andere upplementen? Dan ben je hier op de goede plek. Wij zetten de 12 goedkoopste eiwitbronnen op een rij.

12 van de goedkoopste eiwitbronnen

Eiwitten zitten in heel veel voedingsmiddelen: vis, kip, kwark, ga zo maar even door. Na een training is het verstandig om veel eiwitten naar binnen te werken. Op deze manier kunnen je spieren goed herstellen en kun je binnen de kortste keren weer optimale prestaties op het veld of in de gym behalen. Daarnaast zitten eiwitten ook nog bomvol andere voordelen. Eiwitten binnen krijgen, hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij sommen 12 van de goedkoopste eiwitbronnen hieronder op.

12. Kikkererwten – €0,59

We raden het niet aan om ze los te eten, maar je kunt ze heerlijk in een gerecht verwerken. Voor slechts €0,59 haal je een blikje kikkererwten van 400 gram in de supermarkt. Daarmee is het één van of misschien wel dé goedkoopste eiwitbron op de markt.

goedkoopste eiwitbronnen

11. Linzen – €0,99

Met wat linzen in je maaltijd, krijg je de nodige eiwitten binnen. In 100 gram linzen zitten namelijk ongeveer 6,5 gram eiwitten.

10. Tonijn in blik – €1,14

Vis staat bekend als eiwitbron. Tonijn in blik is een hele goedkope eiwitbron en ook nog eens bijzonder lekker.

9. Volle melk €0,95

Melk, je kunt er niet genoeg van drinken. Melk is goed voor je botten én spieren. Zorg er dus voor dat je altijd een pak volle melk in je koelkast hebt staan.

goedkoopste eiwitbronnen

8. Kwark – €0,69

Ook kwark is een bekende eiwitbron. Er is niks beters als een kom of bak kwark na je workout. Erg lekker en zeer goed voor je herstel.

7. Zonnebloempitten – €0,69

Je houdt er van of je haat het, maar zonnebloempitten zitten ongetwijfeld boordevol eiwitten. Uit 100 gram zonnebloempitten haal je maar liefst 27,9 gram eiwitten!

6. Eieren – €1,63

Eieren kun je los koken en bijna overal aan toevoegen. Met eieren zit je altijd goed, ook de prijs breng een glimlach op je gezicht. Je scoort namelijk 10 eieren voor slechts €1,63.

goedkoopste eiwitbronnen

5. Zwitserse kaas – €2,09

Wil je nou echt een bom van eiwitten naar binnen werken, dan moet je Zwitserse kaas in huis halen. In 100 gram geraspte Zwitserse kaas zit namelijk een flinke 63,1 gram eiwitten! Daarmee is het naar verhouding waarschijnlijk één van de goedkoopste eiwitbronnen op de markt.

4. Tempeh – €1,39

Wat minder bekend, maar voor slechts €1,39 is tempeh een erg goedkope eiwitbron, en het ook nog eens vegan.

3. Griekse yoghurt – €1,69

Houd je niet van kwark? Dan is Griekse yoghurt jouw dagelijkse ‘go-to’ voor eiwitten.

goedkoopste eiwitbronnen

2. Tofu – €1,49

Tofu is beter dan je denkt. Met 13 gram eiwitten per 100 gram is het zeker het proberen waard.

1. Pindakaas – €1,99

De goedkoopste eiwitbron voor op brood! Zorg voor minimaal 1 boterham met pindakaas per dag. Met een dikke laag pindakaas van 100 gram haal je 26 gram eiwitten naar binnen, lekker hoor!

goedkoopste eiwitbronnen