Cabaretier Youp van ’t Hek zei ooit dat seks op zijn leeftijd nergens meer over ging. Jammer voor hem, maar gelukkig ben jij een stuk jonger en is je seksleven top. Althans, dat zou het moeten zijn. In sommige gevallen is het ook inderdaad geweldig, maar af en toe kun je het gevoel krijgen dat het meer gaat om gestuntel dan echt genieten van elkaar. Mocht dat dus echt herkenbaar zijn, dan helpen onderstaande tips je een flink stuk op de goede weg.

Beter in bed worden: de juiste mindset

Beter worden in bed heeft niks te maken met je uithoudingsvermogen of je kennis van de Kamasutra. Laten we eerlijk zijn, niet iedere man heeft het talent om uit te groeien tot de Don Juan van de lage landen. In veel gevallen red je het juist wel met de juiste mindset.

Eerst douchen (of in bad)

Goede hygiëne is het uitgangspunt voor goede seks. Niks kan de sfeer zo verpesten als een partner die grossiert in zweetlucht. Het toverwoord aan het begin van een spannende avond is dus de douche en als je het echt spannend wil maken, ga dan lekker samen douchen. Is orale seks echt jouw ding, zorg dan dat het tussen je benen ook bijzonder aangenaam ruikt. Dat laatste zal ze zeker weten te waarderen.

beter in bed

Voorspel is belangrijk

Hoe graag je ook met haar het bed in wil duiken, zonder goed voorspel ga je geen punten scoren. In tegenstelling tot de meeste mannen heeft de vrouw nou eenmaal tijd nodig om echt ‘into the game’ te raken. Het advies: besteed tijd en aandacht aan het voorspel. De beloning die jou staat te wachten maakt het waard om moeite te doen. Ken je elkaar al wat langer, dan is dirty talk zeker een optie.

Geduld wordt beloond

Een vluggertje kan leuk zijn, maar wil je echt scoren in bed, dan doe je het gewoon lekker slow. Het voordeel: je kunt haar zo helpen om haar orgasme uit te stellen en zo toewerken naar een geweldige climax.

 

Houd rekening met haar

Heren, seks gaat niet om het klaarkomen, maar om het genieten van elkaar. Dar kan je veel onder scharen, maar haar dwangmatig laten accepteren dat je eens bijzondere standjes of aparte speeltjes wilt uitproberen is meestal ‘not done’. Geef haar op zijn minst het gevoel dat ze zich veilig en geborgen voelt voor je die extra stap zet. Grote kans dat ze het dan wel wil proberen.

Weet hoe het moet

Het kan verleidelijk zijn om haar te imponeren met je kennis van allerlei Oosterse seks standjes, maar zorg ervoor dat je eerst de basics beheerst. Het missionaris standje is misschien niet zo heel spannend, maar als het zelf daarbij nog wel een misgaat, zou je jezelf af moeten vragen of die andere standjes je wel het gewenste succes zullen brengen.

beter in bed

Volledige aandacht en tijd

Seks beleven, betekent dat je de tijd moet nemen voor elkaar. Dat betekent niet dat je de agenda’s naast elkaar moet leggen om ‘de daad’ in te plannen, maar zorg er wel voor dat je volledig je aandacht op haar richt. Een vrouw is slimmer dan je denkt en ze heeft het zo door als je er niet volledig bij bent. Met andere woorden: geef je haar heel de dag het idee dat in zin hebt in haar, zorg er dan ook voor dat je haar alle tijd kunt geven.

Maak gebruik van speeltjes

Glijmiddel, massageolie en seks speeltjes zijn perfect om je partner net even meer aandacht te geven. Daar hoeft het natuurlijk niet bij te blijven, ook andere attributen kunnen de sfeer verhogen. Bijvoorbeeld geribbelde condooms als dat je ding is of het naspelen van een scene uit Fifty  Shades of Grey. Wil je zoiets voorstellen en twijfel je of ze dat ziet zitten, zorg er dan wel voor dat zij zich op haar gemak voelt en ga haar niet dwingen.

Complimentjes werken altijd

De beste manier om in bed punten te scoren is door haar te complimenteren. Het kost je niets terwijl de beloning geweldig is. Zeg haar hoe geweldig ze jou opwindt en je zult zien dat ze je gaat belonen. Dat dergelijke complimentjes haar zelfvertrouwen vergroot is vanzelfsprekend.