Het is oneerlijk verdeeld. Terwijl jij – volgens haar in ieder geval – al binnen vijf minuten bent klaar gekomen, laat haar orgasme nog op zich wachten. Dat is natuurlijk niet je bedoeling en het is daarom hoog tijd voor een spoedcursus ‘geven’ in het bedscenario. Met deze tips zet je haar wereld op zijn kop en breng je haar tot een sensationeel hoogtepunt. En dat alles in minder dan 15 minuten.

In 15 minuten een orgasme

Laten we eerlijk zijn, een vrouw laten klaarkomen kan een moeilijke opgave zijn en vergt het nodige doorzettingsvermogen. En mocht je durven te stellen dat 15 minuten wel erg kort is, ook dan zit je er naast. Uit wetenschappelijk onderzoek blijk dat het 13.41 minuten duurt om een vrouw haar orgasme te laten beleven. Heb je er meer tijd voor nodig, dan doe je structureel dus iets verkeerd. Als het om goede seks gaat is tijd namelijk slechts een relatief begrip. De ideale vrijpartij duurt namelijk geen half uur, maar slechts 7 tot 13 minuten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de meeste koppels een vrijpartij van 10 tot 30 minuten veel te lang vinden duren. Zorg er dus voor dat de meeste actie in de eerste 10 minuten plaats vindt.

De eerste stap: zoenen

De belangrijkste tip: leg de focus op je partner en niet op het orgasme. Eerst lekker zoenen dus. Dat is niet alleen prettig, het zoenen zorgt – hoe gek het ook klinkt – voor een lagere cortisolproductie in het lichaam. Dat zorgt er weer voor dat je minder gespannen bent en dus eerder toekomt aan hetgeen waar het om gaat. Kus rustig, behouden, intiem en gepassioneerd en de rest volgt vanzelf. Beperk je daarbij niet tot de lippen, maar maak juist gebruik van de erogene zones. Op die manier breng je haar in een opperste staat van opwinding.

Fase 2: Plagen

Heb je het goed gedaan, dan is ze nu bijna naakt. Dat wil zeggen, op het ondergoed na: het moment om haar op een subtiele manier aandacht te geven. Voor de goede orde, je doet dat met je handen, maar ga niet direct op het uiteindelijke doel af. Deze fase zou gericht moeten zijn op de interactie en het anticiperen op elkaars lichaam. Vergeet even de tijd, maar let in plaats daarvan op hoe je op je aanrakingen reageert. Geef je haar het gevoel dat de tijd even niet bestaat, dan zal ze zich helemaal aan je geven en gaan alle remmen los.

orgasme

Het orale gedeelte

Als we de meeste seksuologen mogen geloven, dan is de orale verwennerij de beste manier voor een vrouw om het orgasme te bereiken. Het Masters & Johnson Institute stelt zelfs dat dit voor 80% van de vrouwen de meest betrouwbare route naar een orgasme is. Belangrijk is overigens wel dat dit met beleid gebeurt, frontaal de aanval kiezen is wellicht eerder een goed recept voor een blauw oog dan een orgasme.

Over naar het echte werk

Bij orgasmes draait het niet allemaal om het voorspel. Een recent onderzoek in het Journal of Sexual Medicine wees uit dat het meer te maken heeft met de duur van geslachtsgemeenschap dan met de lengte van het voorspel. Een ander onderzoek liet juist zien dat de gemiddelde vrouw, zo’n zeven minuten na de penetratie, haar climax bereikte. De grote vraag is dus welke positie ideaal is om het te laten gebeuren. Bouw het rustig op qua intensiteit en de resultaten zullen er alleen maar beter op worden.

Nog even volhouden

Inmiddels zou je partner zich krampachtig moeten vergrijpen aan de lakens en het bijna uitschreeuwen van genot. Dat wil niet zeggen dat je er al bent, maar de finish is wel binnen handbereik. Denk overigens niet in al je enthousiasme om er even een andere techniek in te gooien. Dat is namelijk het recept om alle opgebouwde sensatie in twee seconden weg te gooien. Vrouwen houden op dat moment niet van veranderingen. Ga dus gewoon door op de ingeslagen weg en geniet van het resultaat.