Goede seks mag dan misschien niet de doorslaggevende factor zijn voor een succesvolle relatie, onbelangrijk is het zeker niet. Zijn je bed-skills optimaal, dan merk je direct een positieve impact op je relatie. Hoe zorg je ervoor dat je skills dus ‘out of this world’ zijn? Dat verschilt van persoon tot persoon. Onderstaande zeven kwaliteiten zijn in ieder geval essentieel. Check hoe jij er voor staat en  waar er nog ruimte voor verbetering ligt.

1. Je communiceert

Een goede relatie kan niet zonder uitstekende communicatieve vaardigheden. Praat je te weinig dan leef je al snel langs elkaar heen en weet je minder goed wat je partner wenst of juist niet. Dat geldt niet alleen voor de avonden dat je op de bank zit te Netflixen, ook in bed is de communicatie essentieel. Wat vind je fijn en waar houdt je partner van (of juist niet). Bespreek je elkaars fantasieën, gebruik je spannende speeltjes of sta je open voor nieuwe ontdekkingen op seksgebied? Door ervoor te praten weet je niet alleen beter wat echt lekker is, het zorgt ook voor een veel hechtere band.

goede seks

2. Je bent de baas over je eigen orgasme

Hoe goed ken jij je eigen lichaam? Ben je in staat om als man zijnde, je orgasme uit te stellen of kun je jouw vriendin of vrouw helpen om op een nieuwe manier klaar te komen? Als je de baas bent over je eigen orgasme en seksualiteit is dat bijzonder sexy en kun rekenen op waardering van je partner. Geniet er dus samen van en leer van elkaar.

3. Je focust je op de ervaring

De beste prestaties in bed regel je vanuit je hersenen. Met die wetenschap in het achterhoofd is het van belang dat je zorgt voor een optimale concentratie. Blijf er dus met je koppie bij. Als je tijdens de seks niet geconcentreerd bezig bent, lever je in op kwaliteit. Dat is niet het ergste, je partner merkt dat ook en probeer dan maar eens uit te leggen waar je met je gedachten zat.

4. Je kunt genieten

Seks moet vooral leuk zijn. Van begin tot einde dient het genieten voorop te staan. Genieten betekent dus niet dat je de aandacht vooral richt op je eigen orgasme, maar op het genot van de seks zelf. Uiteindelijk is het belangrijkste dat jullie allebei met een even voldaan gevoel op de daad terugkijken.

5. Je staat open voor veranderingen

Net als bij zoveel zaken in het leven, is ook je relatie aan veranderingen onderhevig. Ook je seksleven kan veranderen en het is de kunst om daar gebruik van te maken. Is je partner te vinden voor nieuwe ideeën in jullie seksspel, dan zit het met de relatie ook goed. Experimenteer met nieuwe standjes of probeer elkaar op een nieuwe manier te verleiden. Je bent immers nooit te oud om een nieuwe dimensie toe te voegen aan je seksleven.

goede seks

6. Het voorspel

Vrouwen hebben meer tijd nodig om helemaal los te gaan. Klinkt wellicht banaal, maar het vrouwenlichaam werkt nou eenmaal anders dan het lichaam van de man. Besteed dus voldoende aandacht aan het voorspel en breng haar in de juiste stemming. Is het voorspel goed, dan heb je al extra punten gescoord bij haar. Dat voorspel begint niet in bed maar juist voor die tijd al. Ben je in staat om je partner vanaf het begin te verwennen, ook op een niet-seksuele manier, dan is de kans groot dat het in bed een waar feest wordt.

7. Zelfvertrouwen

Vertrouwen is belangrijk, ook in bed. Dat geldt niet alleen voor jezelf als man, maar nog meer voor je partner. Schrik dus niet terug voor nieuwe ervaringen of uitdagingen, maar omarm het juist. Ziet je partner dat je overtuigd bent van je eigen prestaties in bed, dan heeft dit directe een positieve impact op nieuwe ontdekkingen op seksueel gebied. Je partner zal zich dan ook veel meer op haar gemak voelen en open staan voor nieuwe uitdagingen.