Terwijl er nog steeds mensen zijn die er niks van moeten weten, worden ze steeds populairder: sekspeeltjes. Het onderwerp wordt steeds vaker besproken en van een taboe is al lang geen sprake meer. Dat wil niet zeggen dat het niet langer spannend is. Alhoewel het door sommigen nog wordt gezien als een ongewenste vervanging van het natuurlijke genot, is de opmars van de bekende en minder bekende toys niet te stuiten. Ze zouden zorgen voor extra spanning in de slaapkamer, iets wat zeker bij lange relaties soms goed van pas kan komen.

Sekspeeltjes introduceren en uitproberen

Dankzij de moderne wetenschap weten we al een heleboel over het menselijk lichaam en over de manier waarop we seks beleven. Zo zijn frequente orgasmes goed voor het welzijn en voelen we ons daardoor meer verbonden met de samenleving. Bekende en minder bekende mensen geven toe met enige regelmaat gebruik te maken van seksspeeltjes, vooral als er sprake is van een monogame of langdurige relatie. Het lijkt erop dat het steeds meer de norm wordt, bovendien is het de ideale manier om een nieuwe, spannende dimensie toe te voegen aan je seksleven. Dus kijk vooral eens naar al het aanbod van de sexshop en laat je verrassen. Wij helpen je even op weg hoe je deze nieuwe interesse het best kunt integreren in de slaapkamer.

Tactvol aanpakken

Het enige probleem met seksspeeltjes is de vraag hoe je de partner zover krijgt om ervoor open te staan. Laten we eerlijk zijn, voor de één is het nog steeds een ver-van-mijn-bed-show en een ander geeft juist aan er totaal geen behoefte aan te hebben. Toch, met een subtiele aanpak lukt het zelfs om de meest hardnekkige tegenstander volledig om te krijgen. Hoe je dat het beste aanpakt leggen we in drie vermakelijke stappen uit.

Communicatie is het toverwoord

In de meeste gevallen is het bespreken van de diepe seksuele fantasieën een uitgelezen kans om het onderwerp ‘seksspeeltjes’ te introduceren. Enige tact is wel gewenst, je wilt immers niet dat je het tegenovergestelde bereikt. Waar het om gaat is het ervaren van seksuele vrijheid. Door het onderwerp direct de nek om te draaien door al te enthousiast voor te stellen hoe spannend het zou zijn als zij met een gewaagd accessoire rond zou lopen, is wellicht niet het perfecte recept voor meer spanning in bed.

Stap 1: Wees eerlijk over je wensen, behoeften en angsten

Wil je een goede relatie hebben, dan is een goede communicatie een absolute voorwaarde. Wees openhartig over je verlangens en ook over wat volstrekt off-limits is. De kans is groot dat je openheid in positieve zin beantwoord wordt door je partner. Vraag wat ze lekker vindt, waar ze echt opgewonden van wordt en wat haar limieten zijn. Zodra je dat weet is het een kleine stap om speeltjes voor de slaapkamer te introduceren. Ook nu geldt: wees tactvol. Heb je bijvoorbeeld een duidelijke voorkeur voor de BDSM lifestyle, dan is het minder geslaagd om haar direct te confronteren met allerlei accessoires. Een bezoek aan een erotische winkel kan wellicht wel het bekende duwtje in de rug zijn om haar kennis te laten maken met de verschillende opties.

Stap 2: Ontdek alle mogelijkheden

Het menselijk lichaam heeft in totaal zes erogene zones. Dat is bij vrouwen hetzelfde als bij mannen. De producenten van seksspeeltjes spelen daar handig op in door voor elke erogene zone een bijpassend speeltje te ontwikkelen. De kans dat je dus verlegen zit om een spannende toy is dus bijzonder klein. Elk plekje van haar lichaam op een spannende manier stimuleren? Geen probleem. Daarbij hoeft het formaat geen belemmering te zijn, de meeste seksspeeltjes zijn in verschillende vormen en afmetingen te vinden. Dat wil niet zeggen dat elk speeltje handmatig bediend moet worden. Ook in de spannende wereld van het seksuele genot heeft wifi haar intrede gedaan. Zo kun de mini-vibrator van je vriendin gewoon via een afstandsbediening activeren en instellen.

Stap 3: Begin klein

Ben je er in geslaagd om je partner nieuwsgierig te maken naar de eerste ervaring met sekspeeltjes? Chapeau! Belangrijk is dat je na het nemen van de eerste horde niet de realiteit uit het oog verliest. Alle begin is moeilijk en wees er dus op voorbereid dat een te voortvarende aanpak geen garantie op succes betekent. Begin altijd klein, vooral als je graag aan de slag wilt gaan met  dildo’s, prostaatmassages en vibrators. Je kunt later, als ze zelf aan heeft gegeven het eigenlijk best wel spannend te vinden, opschalen naar een groter of ander formaat. Ga er in ieder geval vanuit dat de grote toys zelden geschikt zijn voor beginners.