Entertainment

Is Tiger King 2 net zo goed als het eerste seizoen?

Tiger King

Tiger King is misschien wel één van de opmerkelijkste Netflix-docu’s aller tijden. Je ziet het ene rare moment naar het andere. Is het tweede seizoen net zo goed als het eerste? Wij vertellen het je.

Een grote hit

Anderhalf jaar geleden maakten we kennis met de Netflix-docu Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. Deze docu gaat over de excentrieke dierentuineigenaar Joe Exotic. We zaten toen net in de eerste lockdown dus dit was precies de afleiding die we toen nodig hadden. Deze documentaireserie werd een grote hit. Alles wat ook maar met over Tiger King te maken had, werd groot nieuws. Een tweede seizoen kon daarom natuurlijk niet uitblijven.

Watch on YouTube

Wat kun je verwachten van Tiger King seizoen 2?

In het tweede seizoen komen we eigenlijk niet heel veel nieuws te weten. Joe zit vast in de gevangenis met de hoop dat (voormalig) president Donald Trump hem vrij zou spreken. De dierenhandelaar doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen. Daar komen wat foute figuren op af, die de vastzittende Joe gebruiken om zelf in de spotlights te komen.

Activist Carole Baskin speelt een belangrijke rol het het tweede seizoen. Eigenlijk wilde Carole hier zelf niet aan meewerken, omdat ze werd afgeschilderd als psychopaat die haar ‘verdwenen’ man aan de tijgers zou hebben gevoerd (Bizar!). Toch zien we beelden omdat er genoeg archiefmateriaal van haar te vinden is. Zo zien we dat zij passages uit haar eigen dagboek voorleest en dat ze vlogs online plaatste.

Wat vooral opvalt dit seizoen is hoe verschrikkelijk alle diereneigenaars zijn. Joe Exotic valt nog mee vergeleken met de andere. Zo zien we dat Tim Stark een complete psychopaat is en Jeff Jones blijkt een grote oplichter te zijn die zes miljoen euro heeft gestolen van een goed doel. Vorig seizoen, toen we Joe nog veel zagen, zat er meer luchtigheid in de serie. Dit seizoen is een stuk heftiger en moeilijker om naar te kijken.

Is het net zo schokkend als seizoen 1?

Het tweede seizoen van Tiger King zit vooralsnog goed in elkaar en de makers weten weer een interessant verhaal te vertellen. Alleen hebben we op het internet en social media het grootste deel van alle verhalen al kunnen volgen, waardoor de documentaire serie verouderd aanvoelt. Je ziet vooral een update en een kijkje achter de schermen. Het tweede seizoen is simpelweg lang niet zo verslavend als Tiger King seizoen 1.

Conclusie

Conclusie? Seizoen 1 is een stuk spraakmakender dan seizoen 2 en wat ons betreft een absolute must see. Het is ook niet voor niets dat wij eerder al schreven over 5 redenen waarom je ‘Tiger King’ moet gaan kijken. Hoewel het tweede seizoen daar een stuk voor onder doet, is het toch wel het kijken waard.