We hebben allemaal wel de Netflixdocu Tiger King gekeken, of er in ieder geval veel over gehoord. Het leven in het tijgerpark van de excentrieke Joe Exotic was voer voor afleveringen vol moordcomplotten, extravagante situaties en een flinke rivaliteit met Carole Baskin. Nu is er een nieuwe documentaire uitgekomen van niemand minder dan Louis Theroux.

Louis Theroux komt met nieuwe Tiger King docu

Eerder maakte Louis Theroux al spraakmakende documentaires en nu is hij terug met één over Tiger King. Logisch, want de serie was een gigantisch succes vorig jaar. Als je het nieuws rondom Joe Exotic en Tiger King echter een beetje hebt gevolgd, weet je dat Joe Exotic inmiddels een lange gevangenisstraf uitzit. Gelukkig voor Theroux – en voor ons – heeft de documentairemaker nog veel oud materiaal in de aanbieding. In 2011 bracht hij namelijk al een bezoek van negen dagen aan het park van Joe. Die beelden gebruikt hij nu voor zijn docu.

Tiger King

Nieuwe en oude beelden in docu

Naast de archiefbeelden gaat hij ook langs bij Carole Baskin. Zij stond altijd bekend als de grote vijand van Exotic en heeft in de documentaire wederom een paar pittige uitspraken in petto. Daarnaast gaat de documentairemaker langs bij dierbaren van Joe Exotic. Die doen er alles aan om hem op vrije voeten te krijgen. Door oude en nieuwe beelden te combineren, wordt er hopelijk dezelfde sfeer gecreëerd die we kennen uit Tiger King. Naar alle waarschijnlijkheid zal het origineel – door de grote aanwezigheid van de tijgerkoning himself – tóch net wat vermakelijker worden.

Hier kun je Louis Theroux: Shooting Joe Exotic kijken

Louis Theroux: Shooting Joe Exotic zal de naam worden van de docu. Om je weer helemaal onder te dompelen in de wereld van grote katachtigen, kun je de docu vandaag rond half 9 op NPO zien. De originele docu, met een 7.6 op IMDb, vind je op Netflix. Twijfel je of de docu iets voor jou is? Check dan onze lijst met 5 redenen om Tiger King te kijken.