Grote kans dat je er de laatste tijd over hebt gehoord: Netflix documentaireserie Tiger King. Deze bizarre documentaire neemt je mee op een rollercoaster aan katachtigen, moordpogingen en rivaliteit.

Waarom je Tiger King niet mag misssen

Tiger King gaat over de Amerikaanse wereld van grote kattenverzamelaars. De leeuwen en tijgers worden door liefhebbers in grote privédierentuinen gehouden. Eén van deze liefhebbers is Joe Exotic. De documentaire gaat over zijn strijd met Carole Baskin. Zij is een tegenstander van zijn dierenverzameling en de manier waarop hij omgaat met zijn katten. Hun rivaliteit neemt steeds meer toe, tot het punt waarom Joe Exotic iemand inhuurt om haar te vermoorden. Dit zijn de redenen om Tiger King vandaag nog te bingen.

1. Het is waargebeurd

Zoals elke documentaire is Tiger King echt gebeurd. Joe Exotic was de eigenaar van de Greater Wynnewood Exotic Animal Park. Daar hield hij vele tientallen grote katten hield. De documentaire is door recente gebeurtenissen relevanter dan ooit. Zo is Joe Exotic begin dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf én heeft de excentriekeling corona opgelopen in zijn cel. Het feit dat alles in de documentaire écht is gebeurd, maakt van Tiger King een behoorlijk bizarre docu.

Tiger King

2. Het is bloedstollend spannend, zoals een true-crime documentaire hoort te zijn

Waarschijnlijk herinner je je de documentaire Don’t F*ck With Cats nog wel. Ook die documentaire ging van de ene plottwist over in de andere en ging over waargebeurde misdaden. Dat maakt beide documentaires niet alleen fascinerend, maar ook spannend. Beetje bij beetje leer je hoe de situatie verslechterd en kan je niet wachten om uit te vinden hoe het afloopt. Van verdachten tot motieven: Tiger King kan zo doorgaan voor een échte misdaadserie.

3. Joe Exotic is één van de excentriekste personages die je gaat tegenkomen

Hij lijkt nog het meest op een vreemd stripfiguur. Joe Exotic trouwde met twee mannen tegelijkertijd en was een countryzanger. Bovendien deed hij een gooi naar het presidentschap. Nu probeert hij probeert vanuit zijn gevangenis te regelen dat Donald Trump hem vrijlaat. Je kan het zo gek nog niet verzinnen of Joe Exotic is er bij betrokken geraakt. Hij is dus niet bepaald een saai personage.

4. Tiger King is een echte rollercoaster

Sommige documentaires zijn langdradig of hebben moeite met opstarten. Dat is niet het geval bij deze documentaire. Van begin tot einde blijf je geboeid kijken. Door oude beelden, veel interviews en vooral een bizar verhaal is dit één van de documentaires die je niet snel gaat vergeten.

5. De documentaire leidt je af en vrolijkt je op

Het is iets wat we allemaal kunnen gebruiken in deze onzekere tijden: een flinke dosis humor, wat afleiding en iets om volledig in op te gaan. In tegenstelling tot true-crime docu’s zoals De Villamoord bezorgt Tiger King je waarschijnlijk een glimlach op je gezicht. En dat kan nooit kwaad. De docu is nu te zien op Netflix.