Soms wordt er een film aangekondigd die het simpelweg allemaal heeft: een groot budget, een goede regisseur, vette actie en een sterrencast. The Last Duel is ongetwijfeld zo’n film. De middeleeuwse film gaat over een groot gevecht (de titel zegt het al), waarin ongelofelijk veel op het spel staat.

Grote namen in The Last Duel

Over een kleine twee maanden kunnen we The Last Duel in de bioscoop gaan zien. De film is geregisseerd door niemand minder dan Ridley Scott. Hij nam eerder Robin Hood, Gladiator en Kingdom of Heaven voor zijn rekening. De doorgewinterde regisseur weet dus als geen ander hoe hij het verleden weer levendig moet maken. De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Jodie Comer, die kunt kennen uit Killing Eve. Haar mannelijke tegenspelers zijn onder andere Matt Damon (bekend van de Bourne films) en Adam Driver (te zien in de Star Wars films). Met de cast en crew van de film zit het dus wel goed.

The Last Duel

Duel op leven en dood wordt uitgevochten tussen koning en schildknaap

In The Last Duel reizen we af naar het Frankrijk van de 14e eeuw. Daar beschuldigt Marguerite de Thibouville de schildknaap en beste vriend van haar machtige echtgenoot ervan dat hij haar heeft verkracht. Haar man, gespeeld door Damon, is koning en beseft dat er ongelofelijk veel op het spel staat door deze beschuldiging. Daarom daagt hij de schildknaap, gespeeld door Driver, uit tot een duel op leven en dood. Het interessante aan The Last Duel is het feit dat het duel echt heeft plaatsgevonden en het laatste legale duel was in Frankrijk. Alle ogen zijn dus op de confrontatie gericht, maar spreekt Marguerite überhaupt wel de waarheid?

Vanaf 15 oktober is The Last Duel te zien. Tot die tijd kunnen we ons gelukkig vermaken met Ridley’s Scott Gladiator of één van de andere 10 beste actiefilms volgens IMDb.