Sinds jaren gooit AFC Ajax eindelijk weer eens hoge ogen in de Champions League. De club uit Amsterdam moest van ver komen, waar er maar liefst drie voorrondes gespeeld moesten worden. Eerst moest Sturm Graz eraan geloven, toen Standard Luik en vervolgens Dinamo Kiev in de Play-offs. Met deze overwinningen in de zak mocht Ajax zich melden in de groepsfase. Hier trof het AEK Athene, Bayern München en Benfica. Zoals we inmiddels weten stoomde de Ajacieden met een keurige tweede plek door naar de knock-outs, waar het ook nog eens Real Madrid met totaalvoetbal de miljoenenbal uitschopte. Als één van de acht clubs mocht de trots van Mokum daarom vandaag aantreden bij de loting voor de kwartfinales. Sinds 12:00 uur heeft de gehele voetbalwereld met Edwin van de Sar en Mark Overmars kunnen zien: Juventus is de volgende tegenstander van Ajax in de Champions League

Tegenstander van Ajax in de Champions League: Juventus

Eerder vandaag ging er een uitgelekte foto viraal van een papier van de Euefa, hierop stond dat Ajax gekoppeld zou worden aan Liverpool. Met vier Engelse ploegen in de kwartfinales wordt het echter geen tripje naar de United Kingdom, maar naar Turijn in Italië. De andere wedstrijden bestaan uit Tottenham – City, Barcelona – United en Porto – Liverpool.

Omdat Ajax als eerste uit de koker rolde mag het eerst thuis spelen. De heenwedstrijden zijn op 9 of 10 april en de returns zijn een week later op 16 of 17 april. Mocht Ajax ook deze horde doorstaan, dan treft het in de halve finale de winnaar van Tottenham en Manchester City. Op 30 april of 1 mei wordt dan de heenwedstrijd gespeeld, met de return op 7 of 8 mei. De finale van de Champions League is op 1 juni in Estadio Wanda Metropolitano, de thuishaven van Atlético Madrid.