Vele Nederlanders hadden hoop en het merendeel durfde het zelfs hardop te zeggen, Ajax verslaat Real Madrid en gaat door naar de Kwartfinales van de UEFA Champions League.

Wat een heerlijke voetbalavond. Tijdens de return in de achtste finales van de Champions League bij Real Madrid liet Ajax prachtig voetbal zien en is het ze gelukt om de Koninklijke te verslaan. Real Madrid wist de afgelopen drie keer de Champions League te winnen.

De eerste kans was direct raak voor Ajax! In de zevende minuut legde Tadic perfect af op Ziyech, die in de verre hoek de score opende.

Om door te gaan moest Ajax minimaal twee keer scoren en geen tegentreffers krijgen in Bernabéu. In de achttiende minuut weet David Neres het perfect af te ronden! Tijdens een prachtige aanval bereikte Tadic met een schitterende pass Neres, die met een lob over Courtrois schiet!

En of het allemaal niet genoeg is schiet Dusan Tadic met een waanzinnig schot de 0-3 in de linker kruising!

In de zeventigste minuut weet dan ook eindelijk Real te scoren. Asensio klopt Onana in de verre hoek met een schot van de rand van het strafschopgebied. Maar Ajax weet gelijk te reageren en maakt de 1-4.

Schöne schiet hem geweldig binnen vanuit een vrije trap, vanuit een onmogelijke hoek krult hij de bal in de verre hoek.