Food & Drinks

De lekkerste steak met pepersaus maak je volgens dit recept

steak met pepersaus

Een lekker biefstukje op zijn tijd moet ook gewoon kunnen. Maar dan moet je het wel lekker kunnen maken. Een pepersaus is dan een goede manier om je steak op te maken en hier een heerlijke maaltijd mee te bereiden. Het lekkerste recept daarvoor? Dat hebben we wel liggen. Zie hier hoe je de lekkerste steak met pepersaus maakt.

Zelf een steak met pepersaus maken

Een goede biefstuk bakken is een hele kunst. Er zijn veel factoren die kunnen bepalen hoe lekker jouw vleesje wordt. De kwaliteit van je vlees, de lengte van het bakken, gebruik van de jus, de hitte van de pan en andere dingen kunnen jouw maaltijd maken of kraken. Maar als je dit recept goed volgt en het niet opgeeft als het een keertje niet lukt, kan er iets heel moois op tafel komen. Het scheelt dat het niet zo lang duurt, maar tijd is vaak ook goed voor een gerecht. Zo doet het deze pulled pork of zelfs spareribs uit de oven veel goed als je geduld hebt. Dit recept is voor de grote eters voor 2 personen, maar je kan er ook met 4 man van eten.

Ingrediënten

  • 4 biefstukjes á ca. 150g
  • 40g boter
  • 2 el groene peperkorrels
  • 2 dl slagroom
  • Versgemalen zout en peper

Bereiding van de steak met pepersaus

Het eerste wat je moet doen, is ruim van tevoren de biefstuk buiten de koelkast leggen. Je maakt de lekkerste steak met pepersaus als je biefstuk op kamertemperatuur is als je hem in de pan doet. Na een uurtje ‘opwarmen’ van het vlees mag ook de pan opwarmen. Zet je beste koekenpan op hoog vuur en laat goed heet worden. Doe de boter erin en pak de biefstuk een minuut aan beide kanten aan. Als hij aan alle kanten een kleurtje heeft, zet je het vuur wat lager en laat je ze nog een minuut of 2-3 per kant bakken. Laat ze niet te lang bakken, want dan worden ze te gaar. Haal ze vervolgens uit de pan en bestrooi de zout en peper er overheen.

Nu is het tijd voor de pepersaus bij je steak. Doe de room in dezelfde pan als waar je de biefstuk in hebt gebakken. Spoel de peperkorrels af in koud water in een zeef en laat ze uitlekken. Gooi ze vervolgens vrij kort na de slagroom in je pan. Als je dat lekker vindt kun je er nog een scheutje citroensap bij doen. Breng op smaak met peper en zout en klaar is je saus.

Dan is je steak met pepersaus klaar, en moet alleen het bijgerecht nog. Dit is vaak een aardappelgerecht zoals patat, gebakken aardappel of puree. Varieer vooral naar eigen smaak, want dan doe je jezelf er het meeste plezier mee.