Tot op heden laat Sony heel weinig los over de nieuwe PlayStation 5. Slim, want daarmee geven ze een slinger aan de geruchtenmolen en zorgen ze voor voldoende speculatie rondom de nieuwe gameconsole. Gratis publiciteit. Om ons geduld een beetje tegemoet te komen kwam Sony Interactive Entertainment’s President en CEO, Jim Ryan, tijdens de CES met nieuwe details over de PlayStation 5. Deze 6 dikke features kunnen we verwachten.

Wat weten we al van de PlayStation 5?

De afgelopen maanden is er een mix van geruchten, gelekte informatie en bekendmakingen de wereld in gedruppeld rondom de PlayStation 5. Wat we tot op dit punt weten is het volgende. De gameconsole komt eind 2020 op de markt, op tijd voor de feestdagen. De eerste officiële game die mee-gelanceerd wordt zou GTA 6 zijn. Een explosief indrukwekkende combinatie voor iedere gameliefhebber. Ook over de prijs gaan al wat geruchten. Voor 499 dollar kun jij hoogstwaarschijnlijk eind 2020 eigenaar zijn van de nieuwe PlayStation 5.

Ook over het uiterlijk hoeven we niet enkel meer te fantaseren. Dankzij deze gelekte foto’s lijkt het er op dat we al weten hoe de devkit én de controllers er uit gaan zien.

Nieuwe informatie: zes dikke features van de PlayStation 5

Na de presentatie op CES weten we nog weer iets meer. Zo weten we dat de creativiteit van de ontwikkelaars niet verspild is aan het creëren van een nieuw logo, hier is echt niets veranderd behalve van een 4 een 5 maken.

PlayStation 5

Naast dit underwhelming nieuwe logo is ook bekend gemaakt dat de PS5 over wat high-tech verbeteringen beschikt. De volgende 6 ‘future-proof technologies’ gaan we stuk voor stuk terugvinden op de nieuwe PlayStation 5:

  • Ultra-high-speed SSD
  • 3D audio sound
  • Advanced haptic feedback 
  • Adaptive triggers (de L2- en R2-knoppen zijn gevoeliger waardoor er een nuance kan worden toegebracht in de actie die je uitvoert)
  • Hardware-based ray tracing (wat zorgt voor nóg realistischer beeld door het simuleren van de manier waarop licht zich beweegt)
  • Ultra HD-Bluray

Hiermee weten we één ding zeker: je game-beleving gaat gigantisch veranderen. Nog realistischer, nog gedetailleerder en nog meer verdwalen in de digitale wereld van je favoriete spel. Check hier alles wat er door Sony bekend is gemaakt over de PlayStation 5 op CES 2020.