2020 is aangebroken en voor de fanatieke gamers onder ons betekent dit dat we ein-de-lijk weer getrakteerd worden op de nieuwe gameconsoles. De PlayStation 5 komt naar verwachting uit in december van dit jaar. Veel aandacht gaat er naar de nieuwe verbeterde controller. Hoe gaat ‘ie er uit zien? Wat maakt hem beter dan de vorige ontwerpen? Op die vragen hebben we eindelijk voorzichtig antwoord dankzij deze gelekte foto’s. Zo gaat de nieuwe PlayStation 5-controller er uit zien.

PlayStation 5 in 2020

Gameliefhebbers kijken er al tijden naar uit, de nieuwe PlayStation. Rondom een nieuwe release als deze gaan er vele geruchten. Een deel hiervan is gebaseerd op mensen die heel graag iets willen en hopen dat wanneer ze het hard genoeg roepen het vanzelf waarheid wordt. Een ander deel is gebaseerd op gelekte informatie en beeldmateriaal. Dat laatste is waar we de nieuwe informatie over de PlayStation 5-controller aan te danken hebben. Al eerder lekten er beelden uit van de devkit, en nu hebben we ook foto’s van de controller.

PlayStation 5-contoller

Perongeluk verraden?

Hoe de beelden de wereld ingedruppeld zijn? Iemand deelde op zijn social media wat foto’s waarin hij laat zien hoe je een PlayStation 5-devkit schoonmaakt. Hij schreef erbij dat hij niet wilde dat de foto’s gedeeld zouden worden. Tja. Ietwat naïef, niet? De foto’s weren direct opgepakt en verschenen binnen de kortste keren op Reddit. Ook al zijn de foto’s voornamelijk gefocust op de devkit, we vangen ook een glimp op van de PlayStation 5-controller.

View this post on Instagram

#playstation5 🎮

A post shared by SHELBY shop 🎮 Игры (@shelbyconsole) on

Wat zien we?

Voor wie nog stille hoop had een revolutionair geëvolueerde controller aan te treffen eind dit jaar lijkt van een koude kermis thuis te komen. Zoals de geruchten al eerder gingen lijkt de PlayStation 5 -controller erg veel op die van de PS4. Hij is wel wat dikker dan we van de vorige editie gewend zijn. Dit kan te verklaren zijn door het feit dat er gebruik gemaakt wordt van haptische feedback in de nieuwe controller. Deze ‘feedback’ zorgt voor trillingen in de controller die perfect aansluiten bij gebeurtenissen in de game die je speelt. Hierdoor zou het spelen van een spel nog realistischer aanvoelen. Wat verder opvalt is dat de lightbar is verdwenen. Fingers crossed dat dit betekent dat de batteriuj van de controller dan ook langer meegaat.

De vraag is in hoeverre er hier sprake is van het definitieve ontwerp van de PlayStation 5-controller. In de laatste maanden in aanloop naar de release is de kans groot dat er zowel voor de devkit als voor de controller nog wat laatste aanpassingen in het verschiet liggen. Wellicht dat Sony ons later deze week, op de CES, van wat nieuwe informatie gaat voorzien. Tot die tijd kun je je in ieder geval vast verdiepen in al deze dikke spellen die in 2020 hun entree maken in de game-wereld.