Met smart wachten we al tijden op de nieuwste playstation. Hoe gaat hij heten? Wanneer kunnen we hem verwachten? En hoe gaat hij er precies uitzien? Zojuist lijken er nieuwe belangrijke gegevens van het geboortekaartje van deze nieuwe generatie Playstation te zijn vrijgegeven. Om te beginnen de naam: Playstation 5.

Playstation 5

De naam van de nieuwe editie Playstation was net zo voorspelbaar als het feit dat de kleinzoon van André Hazes op zijn beurt ook gewoon weer André zou heten. Playstation 5 is de meest logische en verwachtte naam die de spelcomputer had kunnen krijgen. Enfin, het is nu in ieder geval definitief. Naast de naam is ook de ‘geboortedatum’ bekend’, of meer, de geboorteperiode: vanaf eind 2020 kunnen we de Playstation verwachten. Kijken we naar eerdere edities dan is november 2020 de veiligste voorspelling

PlayStation 5

Meer details bekend

Vanuit Sony worden we voorzien van nieuwe officiële details. Zo wordt bekend dat het ook de Playstation 5 mogelijk is om je games vanaf een schijfje te spelen. De spelcomputer kan 4k Blu-ray discs aan. Verder maakt de Playstation 5 gebruik van tracing. Resultaat? De lichteffecten zien er nog mooier uit dan ze al deden. Wat al bekend was, maar nogmaals wordt benadrukt is dat de 5 gebruik maakt van SSD. Hierdoor kun jij verschillende delen van je game los installeren. Wil je meteen beginnen met de singleplayer dan hoef je niet te wachten tot de hele game klaar is. Heerlijk

Controller

Wat betreft de controller van de playstation 5 weten we nog iets minder, er zijn nog geen beelden van. Sony zegt wel er voor te willen zorgen dat hij je nog meer het gevoel geeft dat je in het spel zit. Nieuwe harptic technologie zorgt er voor dat je door verschillende soorten vibraties nog meer wordt meegenomen in de wereld van de game die je speelt. Een controller waar we veel van kunnen verwachten dus. Het duurt nog wel even voor je hem daadwerkelijk in huis kunt halen, maar tot die tijd kun je jezelf mooi even afleren met je controller te smjten als het spel niet gaat zoals je wenst. Zou zonde zijn, als de nieuwe controller door de kamer vliegt over een paar maanden.

PlayStation 5

De komende maanden zal er volgens Sony nog meer bekend worden gemaakt over de spelcomputer. Tot de Playstation 5 er is zullen we het nog even moeten doen met de voorganger, nummer 4. Gelukkig is hier nog meer dan genoeg plezier uit te halen.