Marvel lijkt niet meer te stoppen. Afgelopen dinsdag is de Captain Marvel trailer online gekomen, het is nu al bekend dat Venom 2 op 2 oktober 2020 naar de biscoop komt en Avengers 4 komt 3 mei naar het grote scherm. Nu is er ook een Shang-Chi film aangekondigd – het verhaal over een jaren 70 Kung Fu meester zonder superkracht, niet heel erg superheld dus, maar wel The Master of Kung Fu.

Shang-Chi

Shang-Chi in de stripboeken houdt zich enkel bezig met het perfectioneren van Kung Fu. Ondertussen reist hij rond de wereld om kwaad te bevechten. Soms werkt hij alleen en soms met andere superhelden. Zo werkt hij vaak samen met Spider man en Daredevil. Deze Kung Fu meester treed in de voedsporen van een real-life Kung Fu meester, Bruce Lee. Het is geen toeval dat Shang-Chi zijn intreden in het Marvel universum maakt in hetzelfde jaar dat Lee is overleden. Shang-Chi is Marvels manier om een ode te brengen aan Lee en hem onsterfelijk te maken – niet dat Lee dat niet al is. Vanwege zijn Aziatische oorsprong mogen we ervan uit gaan dat Shang-Chi snel populair genoeg is om zich bij de Avengers aan te sluiten. De kans dat Shang-Chi in de volgende Avengers film zit is dus aanwezig.

Shang-Chi Gewoonvoorhem 1

Shang-Chi film

Chinees-Amerikaan Dave Callaham (Wonder Woman 1984 & Spider-Man: Into the Spider-Verse) schrijft het script. Marvel zoekt nog een regisseur met dezelfde etniciteit om Callaham te helpen. Marvel wil duidelijk een film maken die respectabel en slim omgaat met de Aziatische cultuur. Voor nu lijkt het project dus in goede handen. Voor wanneer de film staat gepland en wie er in gaat acteren is nog onbekend. Er is wel veel speculatie onder fans wie de hoofdrol gaat vertolken. Ondertussen staan er genoeg superheldenfilms op het programma om ons bezig te houden. Zo komt Once Upon A Deadpool 12 december naar de bioscoop en maakt de regisseur van Deadpool (David Leitch) een remake van Bruce Lee’s ‘Enter The Dragon’.

Bron: ign

Fotografie: Marvel