Tom Hardy staat over het algemeen in de top tien van mannen die alles in goud kunnen veranderen. Hij doet het dan ook niet slecht in zijn nieuwe bioscoophit Venom. Ondanks de slechte reviews heeft de film 780 miljoen wereldwijd gemaakt. Nog knapper is dat het met 80 miljoen het record verbreekt voor succesvolste eerste week voor een film in de maand oktober. Nu is het nieuws tot ons gekomen dat Venom 2 mogelijk al in 2020 naar de bioscoop komt.

Premièredatums

Venom lijkt in de smaak te vallen bij het grote publiek. Ondertussen zijn er twee nieuwe premièredatums aangekondigd voor Sony/Marvel projecten: 10 juli 2020 en 2 oktober 2020, waarvan de laatste datum getipt wordt als ‘een vervolg op’. De grootste kandidaat is dus Venom 2. Het kan ook een vervolg zijn op Spider-Man: Into the Spider-Verse – een animatie film die veel positieve reviews krijgt. Sinds deze film pas 20 december voor het grote publiek in première gaat blijft venom 2 de logische keus.

Venom 2

Voor wie altijd direct wegloopt als de credits beginnen te spelen: niet meer doen. Venom tipt in een post-credit shot de sluier van zijn vervolg. We zullen niets weggeven, maar er zijn acteurs zoals Woody Harrelson te zien die pas in de vervolgfilm hun gram zullen halen. Dit vergroot de kans dat ze al bezig zijn met filmen van Venom 2.

Venom 2 gewonvoorhem 2

Spider-man filmuniversum

Venom is de eerst film van Sony waar een ondersteunend karakter uit het Spider-man universum de hoofdrol speelt. Sony wil dit met meer personages doen. De 10 juli 2020 première is waarschijnlijk voor een Morbius film – met Jared Leto als de vampier. Ook zijn er geruchten voor een film over Black Cat – een liefdesinteresse van Spiderman – en Kraven the Hunter (een vijand van de webslingeraar). Er gaat de komende vijf jaar dus heel wat gebeuren in het Marvel-filmuniversum, waar ook de langste Marvel film ooit onderweg is in Avengers 4!