Het is alweer bijna een halve eeuw geleden sinds Bruce Lee zichzelf onsterfelijk maakte in Enter The Dragon, maar pijnlijk of niet; de film gaat een remake krijgen! Regisseur David Leitch, die ook de vechtscenes van Deadpool 2 en John Wick in beeld bracht, gaat zich hierover ontfermen.

Op het palmares van Leitch staan ook de credits voor een rol als tweede unit director van Jurassic World en Captain America: Civil War. Zijn ervaring als stuntman omvat tevens meer dan 50 films, waaronder Fight Club, The Bourne Ultimatum en X-Men Origins: Wolverine.

Bruce Lee

Het blijft eeuwig zonde dat Bruce de lancering van Enter the Dragon in 1973 niet wist mee te maken. De film, oorspronkelijk geregisseerd door Robert Clouse, werd enkele dagen na het overlijden van de Hong Kong-legende uitgebracht en werd overspoeld met superlatieven!

Voor het behoud van deze nalatenschap werd het door de National Film Registry in 2004 gestempeld als een “cultureel, historisch of esthetisch significant” meesterwerk. Dit maakt een remake van¬†de grootste vechtkunstfilm aller tijden¬†des te gevoeliger! Wat denk jij, is dit nodig?