We zitten nog even in de winterstop, maar we kijken natuurlijk met z’n allen uit naar het nieuwe seizoen van de Formule 1. Het seizoen waarin Max Verstappen met nummer 1 op zijn auto gaat rijden én ook het seizoen van de nieuwe, kleinere wielen. We hebben allemaal nog geen flauw idee hoe de teams ervoor staan en wie de meeste kans maakt op de titel. Maar wat we wel weten is dat de Formule 1-coureurs opnieuw een flink salaris gaan verdienen.

De F1-coureurs verdienen goud geld op de baan

Als Formule 1-coureur zit je meer dan gebakken. De rijders in de supersnelle bolides vangen vaak meerdere miljoenen per seizoen. Daarvoor moeten ze wel bijna ieder weekend naar een ander land vliegen en zijn ze veel van huis weg. Toch verdienen ze als ‘boegbeeld’ van het team een stuk meer dan bijvoorbeeld een Formule 1-monteur. We nemen het salaris van de Formule 1-coureurs hieronder met je door.

De salarissen van de Formule 1-coureurs in 2022

In het aankomende seizoen zijn er relatief weinig stoeltjes gewisseld of vervangen. Hierdoor zijn de salarissen van de Formule 1-coureurs ook niet veel veranderd. Alle bedragen in onderstaande lijst zijn zonder eventuele prestatie- en winstbonussen. Ook de persoonlijke sponsoren zijn niet meegenomen. Het gaat dus alleen om het standaard salaris vanuit de renstal.

Het salaris van Yuki Tsunoda – €750.000

Ondanks dat de Japanner zich opmaakt voor zijn tweede seizoen in de Formule 1, verdient hij verdient hij het minst kijkend naar alle salarissen van de Formule 1-coureurs in 2022. Het salaris van Yuki Tsunoda voor 2022 ligt op 750.000 euro.

Het salaris van Nicholas Latifi, Nikita Mazepin, Mick Schumacher en Guanyu Zhou – €1.000.000

De teams die het afgelopen seizoen de minste punten behaald hebben, staan logischerwijs ook onderaan in de salarislijst. Nieuwkomer Guanyo Zhou heeft net zoals Nicholas Latifi en de twee Haas-coureurs Nikita Mazepin en Mick Schumacher een salaris van 1 miljoen euro in 2022.

Het salaris van Alexander Albon – €2.000.000

Alexander Albon maakt zijn terugkeer in de F1. Daar hoort natuurlijk opnieuw een flink salaris bij. Alexander Albon krijgt in 2022 een salaris van 2 miljoen euro uitgekeerd. Dat is het dubbele van wat zijn teamgenoot Nicholas Latifi krijgt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon)

Het salaris van Pierre Gasly, Esteban Ocon, Lando Norris en George Russell – €5.000.000

Ondanks de geweldige seizoen van zowel Pierre Gasly als Lando Norris is het salaris van beide heren in 2022 niet echt veel opgeschaald, wat ze dus ook geen hogere plek in deze lijst van salarissen van de Formule 1-coureurs in 2022 oplevert. De twee leiders van het middenveld verdienen net zoveel als Mercedes-nieuwkomer George Russell en Esteban Ocon: 5 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

Het salaris van Sergio ‘Checo’ Perez – €8.000.000

Sergio Perez heeft zich in enkele races bewezen voor Red Bull, maar we weten allemaal dat de Mexicaan veel meer in huis heeft. Hopelijk laat Sergio Perez dit, met een salaris van 8 miljoen euro, in 2022 wel zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Checo Pérez (@schecoperez)

Het salaris van Carlos Sainz, Valtteri Bottas en Lance Stroll – €10.000.000

Misschien wat opmerkelijk, maar zowel Bottas, Sainz als Stroll krijgen in 2022 een hoger salaris dan Sergio Perez. Bottas heeft het al helemaal goed voor elkaar. Hij gaat bij Alfa Romeo hetzelfde verdienen als vorig jaar bij Mercedes, namelijk 10 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Het salaris van Charles Leclerc – €12.000.000

Charles Leclerc is het paradepaardje van Ferrari. Mede daarom krijgt Charles Leclerc een hoger salaris dan zijn teamgenoot in 2022. De Monegask mag zich na het aankomende seizoen minimaal 12 miljoen euro rijker rekenen. Dat is gezien de andere salarissen van de Formule 1-coureurs in 2022 zeker niet mis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Het salaris van Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel – €15.000.000

De twee ervaren rijders gaan volgend jaar hetzelfde verdienen. Zowel Daniel Ricciardo als Sebastian Vettel ontvangen in 2022 een salaris van 15 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Het salaris van Fernando Alonso – €20.000.000

De meervoudig wereldkampioen krijgt goed betaald van zijn werkgever Alpine. Ondanks af en toe wat tegenvallende resultaten strijkt Fernando Alonso een salaris van 20 miljoen euro op. Daarmee is hij de op twee na bestbetaalde coureur op de grid van 2022.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Het salaris van Max Verstappen in 2022 – €25.000.000

De kersvers wereldkampioen mag zeker niet klagen en heeft één van de beste salarissen van alle Formule 1-coureurs in 2022. Max Verstappen heeft in 2022 een salaris van 25 miljoen euro. Daarmee kan de Nederlander zeker wel thuiskomen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Het salaris van Lewis Hamilton – €40.000.000

Het heeft er alle schijn van dat Lewis Hamilton volgend seizoen gewoon weer te zien is in de Formule 1. In 2022 ontvangt Lewis Hamilton veruit het meeste salaris, namelijk 40 miljoen euro. Voor dat salaris zouden wij zeker nog wel een jaartje bijtekenen!