Formule 1-coueur Charles Leclerc heeft zichzelf een nieuwe auto cadeau gedaan. De aankoop zou nog wel eens voor een relletje met zijn werkgever kunnen gaan zorgen. De Monegask heeft namelijk geen Ferrari in huis gehaald…

Nieuwe auto van Charles Leclerc

De Formule 1-piloot neemt een klein risico door zichzelf dit speeltje cadeau te doen. Waar zijn werkgever Ferrari een breed assortiment heeft aan dikke sportwagens, kiest hij toch voor een bolide van een directe concurrent. Op de nieuwe auto van Charles Leclerc pronkt namelijk geen paard, maar een stier. Kun jij al raden om welke wagen het gaat?

Lamborghini Huracán STO

Dikke Lamborghini

Je hoeft geen hogere wiskunde te studeren om te gokken dat Leclerc voortaan een Lamborghini op zijn oprit heeft staan, een gloednieuwe Lamborghini Huracán STO welteverstaan. Dit ‘beestje’ heeft een maximum power van 470/640 op 8,000 rpm. Ook qua snelheid weet de nieuwe auto van Charles Leclerc van wanten. In drie luttele seconden gaat deze dikke bolide van 0 naar 100 km/u. De maximumsnelheid? Een dikke 310 km/u.

Lamborghini Huracán STO

‘Vreemdgaan’ komt vaker voor binnen de F1

Eigenlijk is het helemaal niet zo heel bijzonder dat de nieuwe auto van Charles Leclerc geen Ferrari betreft. Max Verstappen rijdt ook niet alleen in Aston Martins (de sponsor van Red Bull), want hij bezit onder meer GT-modellen van Porsche. Lewis Hamilton bezit ook niet alleen Mercedessen: hij scheurt ook in een Pagani Zonda en Ferrari LaFerrari. En het is niet dat Leclerc zijn werkgever helemaal heeft afgezworen. Zo heeft de Monegask ook een Ferrari 488 Pista Spider in zijn garage staan.

Lamborghini Huracán STO