De nieuwe Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2 is onthuld. Het is een hele mond vol, maar deze nieuwe Lamborghini heeft heel erg veel te bieden. Het is misschien geen nieuw model, maar deze aangepaste, getunede wagen is een stuk vetter dan de ‘normale’ Huracán.

Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2

We kennen Lamborghini natuurlijk allemaal als het Italiaanse automerk dat met gelikte, goed ogende maar ook snelle auto’s komt. Toch stappen ze dit keer een beetje uit hun comfortzone met de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2. Het is een gewaagde uitvoering van de welbekende Huracán. De auto is voorzien van een 5.2-liter V10 motor, zonder turbo’s of superchargers. Deze motor levert de auto een prima 620 pk op. Dat is misschien niet heel denderend, maar reken maar dat het alsnog een bloedsnelle auto is.

Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2

Er is misschien niet heel veel speciaals aan de motor, maar de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2 is zeker wel ‘onder het mes geweest’. Zo is de bolide voorzien van een veel ‘gemener’ uiterlijk en zijn bijvoorbeeld de koplampen kleiner gemaakt zodat de auto wat stoerder oogt. Daarnaast is ‘ie ook iets aerodynamischer gemaakt en zijn de ‘air-intakes’ groter. Ook is de auto voorzien van een Formule 1-achtig remlicht in het midden van de auto.

Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2

Knipoog naar de Countach

Met deze stap naar de toekomst willen de mensen van Lamborghini toch nog een klein beetje bij hun roots blijven. Daarom hebben de makers ervoor gekozen om met de hexagon type achterlicht eer te doen aan de Lamborghini Countach. Voor de rest is deze auto voorzien van veel carbon fiber om ‘m zo licht mogelijk te maken en hebben de makers veel toegevoegd om luchtweerstand te verminderen. Lamborghini zegt zelf dat het een futuristische aanpak is voor de nieuwe lading auto’s. Zij zien dit zeker als een voorbeeld voor de toekomstige hypercars. Mocht je nou helemaal wild zijn geworden van de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2, dan kan je hem kopen! De supercar kost je alleen wel 306.000 dollar. Toch iets te duur? Wat dacht je dan van deze handgemaakte, houten Sian.