Sports

Dit is het gigantische salaris van Lieke Martens bij PSG

salaris Lieke Martens

Lieke Martens draait al een tijdje mee in de top van het vrouwenvoetbal. De voetbalster bracht de laatste vijf jaar door bij FC Barcelona. Dit jaar stapt ze over naar de Franse club Paris Saint-Germain. En daar hoort natuurlijk een dik salaris bij. Dit is het salaris van Lieke Martens.

De carrière van Lieke Martens

Ooit begon deze voetbalster bij RKVV Montagnards. Op zestienjarige leeftijd maakte zij haar debuut in de Eredivisie bij SC Heerenveen. Daarna was ze onder anderen te zien bij clubs in België, Duitsland en Zweden. De afgelopen vijf jaar bracht ze door in Catalonië waar ze veel prijzen binnenschoot voor FC Barcelona. Denk bijvoorbeeld aan de UEFA Women’s Champions League, de eerste voor Barcelona ooit.

View post on Instagram
 

Lieke Martens maakt overstap naar PSG

Lieke liet eerder via haar Instagram weten dat ze gaat vertrekken naar Parijs. ”Na vijf prachtige jaren bij deze fantastische club in deze prachtige stad heb ik besloten dat mijn weg scheidt van die van de club en ik een nieuw avontuur start”, schreef Lieke onder die post. Nu maakt ze het officieel met een foto in het teken van PSG.

Aan het shirt te zien heeft de voetbalster een contract getekend tot 2025. PSG heeft een goeie reden om Lieke naar Parijs te halen. De club is namelijk de nummer twee in Frankrijk, waar alleen Olympique Lyon hen de baas is. De aankoop van Lieke Martins moet daar onder andere verandering in gaan brengen. En waar de Parijzenaren ook verandering in hebben willen brengen, is het salaris van Lieke Martens. Die gaat met rappe schreden vooruit.

View post on Instagram
 

Wat is het salaris van Lieke Martens bij PSG?

De voetbalkunsten van Lieke waren bij Barça goed voor een salaris van 250.000 euro per jaar. Dat is natuurlijk al een dikke klapper. Maar inmiddels kunnen we bijna stellen dat de P van PSG staat voor poen. De Parijzenaren willen altijd hoger in de cijfers eindigen, zowel op het veld, als daarbuiten. Bij PSG gaat Lieke namelijk een half miljoen euro per jaar verdienen. Dat doen de meeste vrouwelijke voetballers haar niet na. Daarnaast heeft ze natuurlijk ook gewoon nog sponsors waardoor het totale bedrag per jaar ongetwijfeld nog hoger zal zijn.