De kogel lijkt door de kerk: Erling Haaland speelt volgend seizoen bij Manchester City. Als we het doorgaans betrouwbare The Athletic mogen geloven tenminste. Het salaris dat Erling Haaland bij Manchester City gaat verdienen is op z’n minst royaal te noemen.

Bevestiging komt deze week

Hoewel een officiële aankondiging nog op  zich laat wachten, lijkt het een done deal. Zo weet het Engelse medium te melden dat de bevestiging uit het Haaland-kamp en Manchester City later deze week zou komen. De goaltjesdief heeft een persoonlijk akkoord bereikt met The Citizens en naar verwachting gaan afgevaardigden van de club deze week met Borussia Dortmund om de tafel om de clausule in het contract van Haaland te activeren.

Voor “schijntje” de deur uit

Erling Haaland mag vanwege deze clausule voor een “schijnbedrag” van 75 miljoen euro de deur uit. Al moet de club van Pep Guardiola diep in de buidel tasten als het op het salaris van Erling Haaland aankomt. Volgens verschillende bronnen gaat Erling Haaland een salaris van 500.000 Britse pond per week (!) ontvangen. Dat komt neer op een kleine zes ton, 584.400 euro om precies te zijn.

Erling Haaland troeft met salaris grootverdieners Manchester City af

Met zo’n salaris wordt Erling Haaland gelijk de best betaalde speler van Manchester City. De huidige best betaalde spelers zijn Kevin de Bruyne en Jack Grealish, die wekelijks zo’n 290.000 euro opstrijken (SalarySport). Is dat even lekker!