Entertainment

Chef-kok in restaurant ‘Salt Bae’ verdient stuk minder dan je zou denken

chef restaurant salt bae

Nusret Gökce, aka ‘Salt Bae’ is een regelrechte hit op het internet. Iedereen die geld teveel heeft, wil bij deze man op bezoek. Inmiddels heeft de beste man al meer restaurants op zijn naam staan, deze kan hij niet allemaal zelf runnen. Je zou denken dat hij de chefs in zijn restaurant naar hun waarde betaalt, maar niet is minder waar. Als chef in een restaurant van Salt Bae verdien je vrij weinig.

Chef zijn in restaurant van Salt Bae is geen vetpot

Zelf zit Nusret Gökce er warmpjes bij. Voor een steak in het restaurant van Salt Bae betaal je een godsvermogen. Het overgrote gedeelte daarvan gaat rechtstreeks naar de broekzak van fitte chef-kok. De chefs die in het restaurant van Salt Bae werken, verdienen namelijk erg weinig.

View post on Instagram
 

Als chef zou je misschien best in één van de vermogende restaurants willen werken. Maar misschien denk je daar na het horen van je salaris wel nog een keer over na.

Starten met een schraal loontje

Wanneer je in een restaurant komt werken, start je vrijwel nooit als hoofd-chef. In de eerste plaats moet je de hoofd-chef ondersteunen met het bereiden van het eten. Daarvoor krijg je een ‘competitief salaris’. Maar wat noemt het Nusret-team een zeer competitief salaris? Met deze baan haal je zo’n 16 tot 18 dollar per uur binnen. Dit is omgerekend ongeveer zo’n 15,59 tot 17,54 euro per uur. Voor een ‘chef’ in zo’n high-end restaurant klinkt dit natuurlijk erg weinig.

View post on Instagram
 

Werken in luxe voor hongerloontje

Natuurlijk mag je voor deze loon wel in één van de meest luxe restaurants van de wereld werken. Daar bereid je het eten bijvoorbeeld met de welbekende gouden tomahawk. Je mag wel behoorlijk wat uurtjes werken voordat je zelf zo’n tomahawk kunt aanschaffen. Dat ding kost namelijk 1.975 dollar, daar kun je met je loontje van 15,59 euro per uur wel naar fluiten!