Nusret Gökçe, beter bekend als Salt Bae, is een heuse internetlegende die veel virals op zijn naam heeft staan. Niet alleen vanwege zijn merkwaardige manier van zout strooien, of de vele wereldberoemdheden die bij hem eten, maar óók vanwege de exorbitant hoge prijzen van zijn restaurants. Vooral zijn paradepaardje de ‘Golden Tomahawk steak’ springt – niet alleen vanwege de gouden kleur (en smaak) – in het oog. Van de prijs van dit stukje vlees sla je steil achterover.

Het imperium van Salt Bae

Salt Bae heeft een heus imperium opgebouwd. De Turkse chef werd in 2017 op social media een hit, nadat er een filmpje opdook van hoe Nusret zout over zijn maaltijden drapeerde. Sindsdien is de sky de limit voor Salt Bae. Zijn zoutstrooisessies worden veelvuldig nagedaan op het internet en de ene na de andere beroemdheid wil maar wat graag eten bij deze typische chef. Inmiddels heeft de beste man maar liefst negentien (!) restaurants op zijn naam staan, waarvan het merendeel in Turkije. Andere vestigingen zijn te vinden in Amerika, Engeland, Griekenland en de Verenigde Arabische Emiraten.

‘Golden Tomahawk steak’

Buiten het feit dat het merk ‘Salt Bae’ de grootste trekpleister is van Nusrets restaurants, mag het magische en aantrekkende effect van zijn kenmerkende ‘Golden Tomahawk steak’ niet worden onderschat. Deze met goud bedekte steak is een lust voor het oog én de maag. Of de ‘Golden Tomahawk steak’ van Salt Bae wel of niet zwaar op de maag valt, zal bij een ieder verschillen. Maar over één ding kunnen we het wel eens zijn: de ‘Golden Tomahawk steak’ valt bijzonder zwaar op de portefeuille. Zo bijzonder zwaar zelfs, dat je er pijn van in je portemonnee kunt krijgen…

Hoeveel betaal je voor een ‘Golden Tomahawk steak’ in het restaurant van Salt Bae?

Houd je hart vast… Een ‘Golden Tomahawk steak’ in het restaurant van Salt Bae gaat voor een exorbitant bedrag van 1000 dollar over de toonbank. Dat is omgerekend een dikke 857 euro.

Dichtstbijzijnde restaurant van Salt Bae

Voor de échte goudhaantjes onder ons: het dichtstbijzijnde restaurant van Salt Bae is te vinden in Londen. Laat het je smaken!

Voor de mensen die dit toch echt iets te gortig vinden voor een stuk vlees: de lekkerste steak met pepersaus maak je volgens dit recept.

Header foto: Instagram Nusr_et