Het restaurant van Salt Bae staat bekend om de overdreven prijzen. Een gouden Tomahawk steak kost je toch al gauw 900 euro en een fles wijn kost daar ruim 1300 euro. De manager van het restaurant in London heeft een schokkende uitspraak gedaan over de beruchte gouden steak van 1.450 Britse pond, wat neerkomt op 1700 euro.

Salt Bae werd een mega hit op social media

Nusret Gökçe, beter bekend als Salt Bae, is een Turkse chef-kok en voedselentertainer wiens techniek voor het bereiden en kruiden van het vlees in januari 2017 een internet-meme werd. Hij ging viral door een reeks met internetvideo’s en memes die laten zien dat hij “zachtjes” het vlees snijdt en met zout besprenkelt. Gökçe opende in 2010 zijn aller eerste restaurant in Istanbul en opende later ook nog een restaurant in Dubai. Hij heeft nu meerdere steakrestaurants over de hele wereld, inclusief zijn geboorteland.

Nusr-Et Steakhouse in Londen

Nusr-Et Steakhouse is Knightsbridge is op sociale media bespot nadat het restaurant sinds de opening in september een aantal astronomische prijzen hanteerde bij bepaalde gerechten. Mehmed, de manager van het mega dure restaurant, heeft laatste onthuld dat één van de meest populaire gerechten niet helemaal voldoet aan het forse prijskaartje. De mangaer vertelde dat de goudvergulde tomahawk-steak ‘de smaak niet verbetert of de kwaliteit verandert.’ Ondanks dat vertelt hij wel dat het restaurant het beste vlees ter wereld serveert en dat de kritiek op hoge prijzen ‘gewoon speculaties’ zijn. Mensen betalen namelijk voor de kwaliteit van het vlees en niet voor het gouden randje.

Vlees met bladgoud

Wat je onder andere allemaal op de menukaart kunt vinden zijn onder meer een steak van 850 Britse pond, gepeperd in het goud, en een hamburger van 100 Britse pond. Het populairste gerecht op de menukaart? Dat is de welbekende Tomahawk-steak, die voor maximaal 1450 Britse pond met bladgoud kan worden bedekt. De manager Mehmed vertelde zelf dat het bladgoud geen verschil maakt voor de het vlees zelf. Het is eigenlijk alleen voor de looks.

De prijzen van het eten zijn dus echt schrikbarend, maar wat een werknemer bij Nusr-Et Steakhouse verdient is misschien nog wel wat aparter te noemen. Ondanks hun vaardigheden van wereldklasse, krijgt het personeel een vrij normaal loon. Lees hier hoe ‘weinig’ een chef verdient bij dit restaurant.