Nusret Gökce, aka ‘Salt Bae’ is een regelrechte hit op het internet. Iedereen die geld teveel heeft, wil bij deze man op bezoek. Inmiddels heeft de beste man al meer restaurants op zijn naam staan, deze kan hij niet allemaal zelf runnen. Je zou denken dat hij de chefs in zijn restaurant naar hun waarde betaalt, maar niet is minder waar. Als chef in een restaurant van Salt Bae verdien je vrij weinig.

Als chef in een restaurant van Salt Bae verdien je erg weinig

Zelf zit Nusret Gökce er warmpjes bij. Voor een steak in het restaurant van Salt Bae betaal je een godsvermogen. Het overgrote gedeelte daarvan gaat rechtstreeks naar de broekzak van de fitte chef-kok. De chefs die in het restaurant van Salt Bae werken, verdienen namelijk erg weinig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Als chef zou je misschien best in één van de vermogende restaurants willen werken. Maar misschien denk je daar na het horen van je salaris wel nog een keer over na. Er staat namelijk een vacature online met een ‘competitief salaris’ dat nogal tegenvalt.

Vacature online met een schaal loontje

Wanneer je in een restaurant komt werken, start je vrijwel nooit als hoofd-chef. Bij de beschikbare baan moet je de hoofd-chef ondersteunen met het bereiden van het eten. Maar wat noemt het Nusret-team een zeer competitief salaris? Met deze baan haal je zo’n 16 tot 18 dollar per uur binnen. Dit is omgerekend ongeveer zo’n 13,80 tot 15,50 euro per uur. Voor een ‘chef’ in zo’n high-end restaurant klinkt dit natuurlijk erg weinig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Werken in alle luxe voor een hongerloontje

Natuurlijk mag je voor deze loon wel in één van de meest luxe restaurants van Londen werken. Daar bereid je het eten bijvoorbeeld met de welbekende gouden tomahawk. Je mag wel behoorlijk wat uurtjes werken voordat je zelf zo’n tomahawk kunt aanschaffen. Dat ding kost namelijk 1.975 dollar, daar kun je met je loontje van 14 euro per uur wel naar fluiten!