Actueel

Kassa! Alfred Schreuder gaat riant salaris opstrijken bij nieuwe club Al-Ain FC

Alfred Schreuder Al-Ain

Nu Alfred Schreuder al een tijdje weg is bij Ajax, heeft hij alweer een nieuwe klus gevonden. De geboren Barnevelder gaat aan de slag als trainer van Al-Ain FC uit Abu Dhabi en hiermee kan hij een aardig fortuin verdienen. Hij gaat niet alleen naar Abu Dhabi, want ook Carlo l'Ami gaat met hem mee als keeperstrainer.

Nieuwe avontuur aan de andere kant van de wereld

Nadat Ajax Alfred de deur uit schopte, kwam hij niet lang erna in de buurt van Club Brugge. De onderhandelingen verliepen naar verluidt echter stroef, en een hereniging tussen club en coach bleef uit. Inmiddels heeft de geboren Barnevelder ervoor gekozen om naar Abu Dhabi te gaan. De trainer heeft namelijk een nieuwe klus gevonden aan de andere kant van de wereld. Al-Ain FC was op zoek naar een nieuwe trainer, nadat de huidige trainer Sergiy Rebrov een nieuw avontuur start als bondscoach van Oekraïne. Hierdoor heeft Alfred de kans gekregen om overseas te gaan coachen. De verwachting is dat Schreuder ook zijn jongste broer Bart meeneemt. De oefenmeester vertrok dinsdag bij SDV Barneveld en zou zich voorbereiden op een buitenlands avontuur met Alfred. Het buitenlands avontuur is bovenal ook een financiële klapper: het salaris van Alfred Schreuder bij Al-Ain FC liegt er namelijk niet om.

View post on Twitter

Geldregen lonkt voor Alfred

Bij Ajax, de club van de duurste transfers van de Eredivisie, verdiende Alfred geen kleingeld. Daar verdiende hij volgens loonwijzer.nl zo een 1.500.000 euro per jaar. Nu hij naar de Verenigde Arabische Emiraten gaat, gaat het salaris van Alfred Schreuder naar verwachting alleen maar verder omhoog. Zijn voorganger Sergiy Rebrov verdiende namelijk geen kleingeld bij Al-Ain FC. Journalist Mikhail Spivakovsky onthulde namelijk aan Dynamo.Kiev.UA wat Rebrov per jaar verdient bij het Arabische team. Dat salaris is een goede indicatie van het salaris van kersverse coach Alfred Schreuder.

Wat wordt het salaris van Alfred Schreuder bij zijn nieuwe werkgever Al-Ain FC?

Volgens Mikhail Spivakovsky verdient Sergiy Rebrov, de voorganger van Alfred Schreuder, drie miljoen euro per jaar bij Al-Ain FC. Zou Alfred Schreuder straks hetzelfde salaris opstrijken? Of zou hij meer gaan verdienen, omdat hij een indrukwekkendere CV heeft? Wat in elk geval wél zeker is, is dat Alfred zich geen zorgen hoeft te maken over geld. Nu is de vraag of hij wel succes kan boeken met Al-Ain FC en het niet net zo’n fiasco wordt als bij Ajax.

Meer lezen over Alfred? Zie hier de auto van Alfred Schreuder.