Naar verluidt staat Alfred Schreuder komend seizoen aan het roer bij Ajax als hoofdtrainer. De 49-jarige trainer zal binnenkort een tweejarig contract tekenen bij de Amsterdammers, met een optie voor nog een jaar, melden diverse media. Gaat Alfred Schreuder bij zijn nieuwe club een riant salaris opstrijken?

Ajax opzoek naar nieuwe trainer

Nu de landstitel binnen is voor de Amsterdammers kan er worden gezocht naar een nieuwe trainer. Erik ten Hag verruilt Ajax voor Manchester United, dus de club uit Amsterdam is al een tijdje opzoek naar een vervanger. De Amsterdammers hebben al langer hun ogen gericht op Alfred Schreuder. De verwachting is ook dat Ajax hem op korte termijn als hoofdcoach gaat presenteren. Alfred Schreuder keert daarmee terug op het oude nest. De geboren Barnevelder werkte eerder bij Ajax. Hij was assistent van Ten Hag in het seizoen 2018-2019.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pintjesleague (@pintjesleague)

Staat Alfred Schreuder open voor nieuwe uitdaging?

Na zijn taak bij de Amsterdammers werkte de 49-jarige als hoofdtrainer bij Hoffenheim en was hij assistent-trainer van Ronald Koeman bij Barcelona. Sinds januari dit jaar is Schreuder de hoofdtrainer bij Club Brugge. Met deze club strijdt hij momenteel om de Belgische landstitel. De club uit België versloeg woensdagavond concurrent Union met 1-0 en is daardoor dicht bij titelprolongatie. Eerder meldden Belgische media al dat Alfred Schreuder een optie in zijn contract bij Club Brugge heeft staan dat hij voor 1,5 miljoen euro mag vertrekken. Er is nog weinig bekend over het salaris van Alfred Schreuder, maar als hij hetzelfde gaat verdienen als Erik ten Hag mag hij zeker niet klagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alfred Schreuder (@schreuder.official)

Het enorme salaris van Alfred Schreuder bij FC Twente

In het seizoen 2014-2015 was Alfred Schreuder actief als hoofdtrainer bij FC Twente. Daar kreeg de trainer veel kritiek over de behoudende speelstijl, maar ook over zijn gigantische salaris. In die periode lekte uit dat Alfred Schreuder maar liefst liefst 800.000 euro per jaar verdiende, terwijl de club in financieel zwaar weer stond. Op televisie werd de trainer met het gerucht geconfronteerd. Alfred Schreuder was niet te spreken over het feit dat zoiets in de pers verschijnt, maar hij deed ook geen moeite om het genoemde bedrag te ontkennen. “Ik ga geen uitspraken doen over mijn salaris, maar ik vind het heel erg raar dat zulke dingen uitlekken”, aldus Schreuder bij De Tafel van Kees. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alfred Schreuder (@schreuder.official)

Salaris Erik ten Hag vergelijkbaar met die van Alfred Schreuder?

Om een nog beter beeld te schetsen van het mogelijk nieuwe salaris van Alfred Schreuder bij Ajax, kan men kijken naar de verdiensten van de huidige coach. De huidige trainer van Ajax, Erik ten Hag, verdient een riant salaris in Amsterdam. Nadat hij de titel en de beker won in 2019 verlengde Ten Hag zijn contract met drie jaar. Deze opwaardering heeft hem naar verluidt een jaarsalaris van ongeveer 1 miljoen euro opgeleverd. Ook van Frank de Boer is bekend dat hij in zijn laatste contractjaren eenzelfde bedrag opstreek. Gaat Alfred Schreuder een soortgelijk salaris opstrijken bij de club uit Amsterdam?