Een gezonde en stabiele relatie in stand houden is niet altijd even gemakkelijk. Zeker in deze tijden van quarantaine. Het kan gebeuren dat jij en je geliefde vaker op elkaars lip zitten, de verveling toeslaat of jullie je aan kleine dingen gaan ergeren. Het is goed om te weten dat je niet de enige bent. Elk stel maakt ruzie. Maar waar wordt het meeste ruzie over gemaakt?

Ruzie in je relatie

In elk relatie zijn er fouten die mannen onbewust maken, maar kunnen ook vrouwen er wat van. Rondslingerende haren, gezeur over onze vrienden of altijd iets kwijt zijn: het zijn stuk voor stuk irritante aspecten van onze verder-erg-lieve vriendin. Soms is de maat nou eenmaal vol en kan er iemand boos worden of de confrontatie aangaan. Van alle verschillende onderwerpen waar zo’n meningsverschil over kan gaan, staat ‘niet luisteren‘ bovenaan.

Bedenk je bijvoorbeeld in dat je vriendin een heel relaas houdt over haar ingewikkelde vriendinnen-situatie en er vervolgens achter komt dat je totaal niet hebt zitten opletten. Of jij die aan je vriendin vraagt nog snel een sixpack-bier mee te nemen en ze dit vervolgens (opnieuw) vergeet. Wij snappen wel dat niet goed naar elkaar luisteren kan zorgen voor frictie. Ook andere punten uit de top 10 kunnen herkenbaar zijn.

relatie

Veel voorkomende onderwerpen in ruzies

Het is duidelijk dat communicatie belangrijk is in je relatie. Onderwerpen als ‘ongevoeligheid’ en ‘niet nadenken’ zijn namelijk ook opgenomen in de lijst. Verder worden onderwerpen als ‘geldproblemen’, ‘familiezaken’, ‘kinderen’ en ‘werk’ genoemd. Stuk voor stuk zaken waar veel stellen de komende tijd mee zullen worstelen. Het belangrijkste is om te onthouden dat jij en je partner elkaar ooit voor een reden hebben uitgekozen. Nu je weet waar jullie valkuilen liggen, kun je met elkaar in gesprek om toekomstige ruzies te voorkomen.

Je relatie weer nieuw leven inblazen

Zijn de ruzie onderwerpen wel √©rg herkenbaar? Maak je dan niet te veel zorgen. Af en toe een meningsverschil kan er ook voor zorgen dat jullie niet te lang met onderwerpen rondlopen. Bovendien zijn er ook een aantal gemakkelijke manieren om het na zo’n discussie weer goed te maken. Zo zorgt elkaar met grappen afkraken voor een goede band en kan kleffe babytaal ook goed zijn voor je relatie.