Cars & Bikes

Video: Rico Verhoeven pronkt op Instagram met gloednieuwe Italiaanse tweewieler

motor rico verhoeven 2

Rico Verhoeven heeft zijn motorkleding weer uit de kast gehaald. En niet voor zomaar een ritje, maar een ritje op de gloednieuwe motor van Rico Verhoeven; een Ducati Diavel V4.

Rico Verhoeven heeft zichzelf nieuwe motor laten aanmeten

De autocollectie van Rico Verhoeven is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Al is The King of Kickboxing niet alleen fan van vierwielers. De kickbokser is ook fervent liefhebber van voertuigen met twee wielen. Zo schreven we eerder al eens over zijn Suzuki GSX-R1000R uit 2001 en een Ducati Diavel 126o S uit 2020 én een Ducati Diavel 1260 uit 2022. Of al deze motoren nog in het bezit zijn van de geboren Bergen op Zomenaar, is onbekend. Wat wel bekend is, is dat Rico Verhoeven een nieuwe motor in zijn garage heeft staan. Een Ducati Diavel V4 welteverstaan.

Specificaties van de Ducati Diavel V4

De Diavel V4 is de nieuwste motor van Ducati en is nu ook in Nederland verkrijgbaar. De pijlsnelle tweewieler is de belichaming van een muscle bike, perfect dus voor Rico Verhoeven. De tweewieler beschikt over een viercilindermotor, die volgens de fabrikant garant staat voor “hoge prestaties, gecombineerd met soepelheid en regelmaat, bij elk toerental.” Het specifieke type motor is een hele mond vol: V4 Granturismo, V4 – 90°, 4 kleppen per cilinder, tegengesteld draaiende krukas, Twin Pulse ontstekingsvolgorde en vloeistofgekoeld, valt op de website van Ducati te lezen. Deze V4 is goed voor 168 pk. Daarnaast is de Diavel V4 aanzienlijk afgevallen, waardoor het rijgedrag en de wendbaarheid aanzienlijk is verbeterd. Ter illustratie: de nieuwe motor van Rico Verhoeven weegt rijklaar “slechts” 236 kilo.

View post on Instagram
 

Springt in het oog

De nieuwe Ducati Diavel V4 springt naast de prestaties ook visueel in het oog. “Gespierd, stoer, met zijn brede “schouders” en trots zichtbare uitlaat met vier uitlaatpijpen”, zo wordt de motor op de website van Ducati omschreven. Verder beschikt voorzijde van de Italiaanse motor over een LED-dagrijlicht in de vorm van een dubbele C, terwijl het achterlicht bestaat uit een matrix van puntvormige LED’s. Bovendien kunnen solisten of duo’s uitstekend uit de voeten op de Ducati Diavel V4: met inklapbare voetsteunen kan je de motor te allen tijde aanpassen aan één of twee rijders. Kan Rico Verhoeven regelmatig met zijn vriendin Naomy van Beem gaan toeren.

Dit alles mag ook wat kosten. De nieuwe motor van Rico Verhoeven heeft een vanafprijs van 31.890 euro.