Nog maar een aantal weken en dan is het zover, de langverwachte Playstation 5 komt eindelijk uit. We weten er al best veel over. Zo wordt hij niet al te duur en is hij al te pre-orderen. Vandaag hebben we een kleine tegenvaller. Volgens geruchten en gelekte foto’s heeft de PS5 SSD-opslag minder capaciteit dan dat eerst werd gedacht.

PlayStation 5 feiten

Op 19 november is de Playstation 5 eindelijk te verkrijgen in Nederland. Games zoals Call of Duty Black Ops: Cold War en Fifa 21 zijn al meteen te spelen vanaf de releasedag. Met een nieuw design en andere kleuren wijkt Sony af van de kenmerkende zwarte kleur van de voorgaande PlayStation modellen. De PS5 wordt relatief goedkoop. Voor een console zonder schijfstation betaal je 399 euro en eentje met schijfstation kost 499 euro. Die prijzen zijn te vergelijken met de prijs van de PlayStation 4.

PS5 SSD-opslag

Helaas gaat er sinds gisteren een kwalijk gerucht rond. De PS5 SSD-opslag wordt kleiner dan verwacht. Zo zijn er gelekte foto’s waarop er een SSD-opslag van maar 664GB te zien is. Nu is dat niet heel weinig, maar er werd uitgegaan van een capaciteit van minimaal 1TB. Dan is dit toch wel een flinke domper.

PS5 SSD opslag

Niet veel opslag op de PS5

Op de foto kun je zien dat er maar 664GB te gebruiken ruimte is. Natuurlijk is dit een foto waarvan we niet zeker weten of het daadwerkelijk zo is, maar het is wel een gerucht waar we misschien rekening mee gaan moeten houden. Is dit genoeg? Zal je jezelf misschien afvragen.

Het is theoretisch gezien wel genoeg om wat spellen te spelen. Maar als je echt van grote spellen houdt met een lange verhaallijn en een multiplayermode zoals Call of Duty Modern Warfare, dan zit je al snel aan de 200GB per spel. Dat zou betekenen dat je maar drie van zulke spellen kan downloaden.

Zoals gezegd is dit maar een gerucht en kunnen we niet bevestigen dat dit ook daadwerkelijk zo gaat zijn. Laten we met zijn alle hopen dat de PS5 SSD-opslag wel een stuk groter wordt dan dat er te zien is op de foto. 19 november weten we het echt zeker. Dan is de PlayStation 5 eindelijk verkrijgbaar in ons land.