Noem één ding wat vaker voor komt dan Peter Gillis en nieuwe auto’s kopen? Lukt niet hè? De markante ondernemer heeft wéér een nieuwe auto aangeschaft. Ditmaal een pijlsnelle Mercedes-AMG GT Black Series.

Peter Gillis blijft auto’s aanschaffen

Peter Gillis kocht in mei 2021 niet één maar twee auto’s tegelijk. De vakantieparkeigenaar kocht niet alleen een Ferrari 812 GTS, maar wist ook een Rolls-Royce Cullinan op de kop te tikken. De ondernemer had het recent wel gezien met laatstgenoemde en deed na elf maanden de Rolls-Royce Cullinan van de hand. Daarvoor in de plaats kwam de op zijn minst even dikke Rolls-Royce Phantom. Prijskaartje van deze auto? Zo’n 600.000 euro. Maar dit alles was nog niet genoeg voor de Massa is Kassa -ster. Onlangs kocht hij een brute Mercedes-AMG GT Black Series.

nieuwe auto Peter Gillis Mercedes AMG

Nieuwe auto van Peter Gillis

Voordat Peter Gillis zijn nieuwe auto kocht, reed hij een nogal speciale proefrit. “Samen met Tom Coronel testte ik de Mercedes-AMG GT Black Series op het circuit van Zandvoort”, vertelt de vakantieondernemer aan Autovisie. De Mercedes staat overigens nog nog niet in zijn wagenpark van Peter Gillis. “De Mercedes staat nog bij Thijs Timmermans.” De vakantieondernemer zal dus nog even geduld moeten hebben. Wel kunnen we alvast kijken naar de brute specificaties van de nieuwe bolide.

Mercedes-AMG GT Black Series

Specificaties Mercedes-AMG GT Black Series van Peter Gillis

Onder de motorkap van de Mercedes-AMg GT ligt een twin turbo V8-motor die 730 pk en 800 Nm genereert. Met deze krachtbron scheurt de Mercedes in slechts 3,2 seconden naar de 100 kilometer per uur. Daarnaast bereikt de bolide een topsnelheid van 325 kilometer per uur. Peter Gillis was dan ook meteen verkocht na zijn testrit. Ook met zijn Ferrari 812 GTS reed hij namelijk een rondje op het circuit. “De Ferrari is op de rechte stukken vlot, maar in de bochten maakt de Italiaan geen schijn van kans”. aldus de Massa is Kassa-ster. “De Mercedes is gewoon te snel” De vanafprijs begint in Nederland op maar liefst 420.982 euro. Dat is zeker niet mis, maar met het vermogen van Peter Gillis is dit natuurlijk een schijntje.