De markante ondernemer Peter Gillis wordt graag gezien als steenrijk. Een luxepaard. Zo bewijst weer eens het volgende fragment waarin de vakantieparktycoon bekend van Massa is Kassa, SBS6, nonchalant zijn ‘oude’ voor een nieuwe auto verruild, een Rolls-Royce welteverstaan.

Peter Gillis verruild Rolls-Royce alsof het niets is

Slapend rijk worden? Passieve inkomsten opstrijken met kruiwagens vol geld? Nou, investeer in de leisure time van anderen. Peter Gillis stampte sinds de tachtiger jaren een waar vakantieparkimperium uit de grond.

Zijn eigen reality-programma Massa is Kassa toont overigens wel dat het niet uit de lucht komt vallen, maar óók hard werken en vooral veel regelen is.

De beste man mag er best eens van genieten als self-made man – weinig werkgrage vaklieden, die het lieten bij de slagersvakschool, schopten het dusdanig ver namelijk.

Peter Gillis verruild Rolls-Royce: Cullinan maakt plaats voor Phantom

Peter deed zijn ’11 maanden’ oude Rolls-Royce Cullinan van hand. Deze heeft een dikke nieuwwaarde van zo’n vijf ton. En daarvoor in de plaats? De op zijn minst even dikke Rolls-Royce Phantom. Prijskaartje? 600.000 euro.

Het is een alles behalve misselijke ‘troostprijs’ voor de man die volgens Quote 500 momenteel 85 miljoen euro waard is. Een bedrag dat overigens niet volstaat om bij die Top-500 van de allerrijksten in ons kikkerlandje te behoren dit jaar.

Volgens de beste man is hij véél meer waard dan wat de Quote 500 beweert. Het medium pareert en houdt voet bij stuk: ‘Peter Gillis is bij verre niet vermogend genoeg om mee te behoren bij deze Champions League’.