Powned-verslaggeefster Sarah Bakker kreeg een kans, waar elke autoliefhebber van droomt: rijden in een peperdure Ferrari 812 Superfast. Peter Gillis, bekend van het programma ‘Massa is Kassa’, durfde het aan om de presentatrice een stukje te laten rijden in zijn nieuwe auto. Je zou het een veredelde rijles kunnen noemen, want de selfmade-miljonair gaf de nodige instructies.

Ferrari was impulsaankoop van Peter Gillis

In de video vertelt Peter Gillis dat de nieuwe auto een impulsaankoop was. De miljonair heeft na de aankoop nog wel een jaar mogen wachten op deze dikke bak door de lange levertijden, maar inmiddels rijdt hij er met veel plezier in. Peter vertelt dat hij vroeger een arme jeugd heeft gehad en met niks begonnen is. Vandaar deze supersnelle machine om zich na jaren hard werken te belonen met een auto van een half miljoen euro.

Peter Gillis Ferrari Peter Gillis Ferrari

Peter Gilis geeft Sarah Bakker rijles in z’n nieuwe auto

Na het korte interview is het tijd om een stukje te gaan rijden in de nieuwe auto van Peter Gillis. Peter rijdt eerst 120 km/u over een verlaten landweggetje met zijn ‘snelle kapsel’, zoals hij het zelf noemt. Daarna is het tijd voor verslaggeefster Sarah Bakker om een stukje te gaan rijden. Ze heeft al in een automaat gereden, maar Peter Gilles zit naast haar om toch nog de nodige instructies te geven. Rijden in zo’n supercar is net even anders dan in een gewone auto. De raceskills van Sarah Bakker waren volgens Peter “best goed”.

Bekijk de nieuwe video van Powned hieronder:

Specificaties van de Ferrari 812 Superfast

Al het racegeweld in bovenstaande video is niet zo verwonderlijk als je naar de specificaties van deze bolide kijkt. Peter Gillis heeft namelijk de krachtigste cabrio ter wereld gekocht. De Ferrari heeft maar liefst 800pk en een krachtige V12-motor. In minder dan drie seconden racet Peter naar 100km/u en bij een snelheid van 340km/u stopt deze dikke bak pas met versnellen. Dat mag natuurlijk ook wat kosten. De verkoopprijs begint bij ruim vierhonderdduizend euro en met wat extra opties betaal je al gauw meer dan een half miljoen euro.