We krijgen er geen genoeg van, zijn compleet hooked aan de serie, aan het verhaal en heck, we willen hem gewoon zijn: Thomas Shelby, uit Peaky Blinders. Het is al weer een tijd geleden dat seizoen 5 uitkwam en sindsdien wacht iedereen met smart op meer, in Peaky Blinders seizoen 6.

De regisseur doet een boekje open

Door de hele coronacrisis kwam ook de productie van Peaky Blinders seizoen 6 stil te komen liggen, wat betekende dat fans nog langer moeten wachten om te kijken wat er gebeurt in dat veld. We nemen je even mee terug naar de laatste beelden van seizoen 5. Let op, spoilers ahead.

Peaky Blinders seizoen 6

Het vorige seizoen eindigde met Thomas Shelby’s plan om fascist Oswald Mosley om te leggen, iets wat mislukte. Maar wie heeft dit plan gedwarsboomd? Tommy raakt dieper en dieper verzeild in een crisis en de laatste aflevering eindigt met een shot van Thomas Shelby, met een pistool tegen zijn hoofd, terwijl hij een orekreet slaat die door merg en been gaat.

Peaky Blinders seizoen 6

Dit heftige einde brengt de vraag: komt het nog wel goed? Zit er nog wel een happy ending in deze hele serie, of wordt Peaky Blinders seizoen 6 alleen maar erger en erger? De regisseur Anthony Byrne kwam gisteren eindelijk met een paar antwoorden op deze vragen en mensen, het is geruststellend.

Op de vraag waarmee Peaky Blinders seizoen 6 gaat aftrappen is Byrne bereid antwoord te geven: “It picks up directly. So, the very first image you will see will be back in that field.. Tommy, with a gun to his head”

peaky blinders seizoen 6

Opluchting voor velen

Het klinkt misschien logisch, oppakken waar je bent gestopt, maar in het geval van deze serie weten fans maar al te goed dat er bij de overstap van seizoenen vaak een tijdsprong wordt gemaakt waarin je als kijker bij elkaar mag gaan puzzelen wat er in de vorige cliffhanger precies is gebeurd.

Velen dachten dat dat ook hier het geval zou zijn en dat we er nooit, of pas heel laat in Peaky Blinders seizoen 6 achter zouden komen wat er is gebeurd met Thomas Shelby in dat verlaten veld. Maar nu weten we dat we daar direct in de eerste minuten antwoord op zullen krijgen. “Then, we will move on from there, we resolve that amazing moment… It’s great” aldus de regisseur. Nu weten we nog niet of het doek is gevallen voor Thomas Shelby, maar weten we in ieder geval dat we daar snel achter zullen komen.

Nog even wachten

Wanneer we Peaky Blinders seizoen 6 kunnen verwachten blijft nog even onbekend. Wel weten we dat we nu nog meer uitkijken naar de nieuwe afleveringen. Wil je nog één keer de betreffende eindscène zien, check hem dan hier onder.

Wist je al dat de makers van Peaky Blinders ook met deze nieuwe serie bezig zijn, met Tom Hardy in de hoofdrol?