Het nieuwe seizoen van Peaky Blinders zit eraan te komen en na de grote apotheose van seizoen 5 kunnen we bijna niet wachten. Hoe gaat het Tommy Shelby en zijn familie verder af? Er is al het een en ander losgelaten over hoe seizoen 6 eruit gaat zien en we zetten het hier voor je in een handig overzicht.

Wanneer zien we Peaky Blinders?

Normaal gesproken duurt het 1,5 tot 2 jaar voor er een nieuw seizoen van Peaky Blinders uitkomt. Schrijver Steven Knight zei in januari van dit jaar dat het script klaar was en het filmen ervoor is al begonnen. Er wordt echter roet in het eten gegooid door de uitbraak van het coronavirus. De opnames moesten noodgedwongen stoppen en daarmee zal ook de komst van het nieuwe seizoen uitgesteld worden. Ze waren nog niet op een derde toen ze stopten met filmen, dus er is nog werk aan de winkel. Waar de planning eerst eind 2020 of begin 2021 was, wordt er gevreesd dat de première van de eerste aflevering, getiteld Black Day, later in 2021 wordt. Tot die tijd moeten we het dus doen met de moderne versie van de serie.

Plot van seizoen 6

Tot die tijd kunnen we dus alleen maar nadenken over het verhaal en er niet naar kijken. In het zesde seizoen van Peaky Blinders gaat het verder waar seizoen 5 eindigde. De geplande moordaanslag op Oswald Mosley is gefaald en de politicus kan zijn plannen dus voortzetten. Tommy zal erachter proberen te komen hoe het kon dat zijn slinkse plan volledig is gefaald en hij nu nog verder van huis is.

Het nieuwe seizoen speelt zich af in het begin van de jaren ’30. In deze tijden was Engeland nog aan het terugkomen van een grote crisis. De werkloosheid is hoog en de armoede groot. Omdat in Peaky Blinders de lijnen van de echte geschiedenis gevolgd worden, zal dat ook in seizoen 6 terugkomen.

De cast

Het is duidelijk dat we onze hoofdrolspeler Cilian Murphy terug gaan zien als Thomas Shelby. Verder is de vertrouwde familie Shelby ook volledig aanwezig. Paul Anderson als Arthur Shelby, Helen McCory als Polly Gray, Sophie Rundle als Ada Shelby, Finn Cole als Michael Gray en Natasha O’Keeffe als Lizzie Stark.

peaky blinders

We gaan ook mensen missen uit eerdere seizoenen van Peaky Blinders. Zo zien we Aidan Gillen niet meer terug als Aberama Gold en Kingsley Ben-Adir hoeft niet meer terug te komen, aangezien kolonel Ben Younger ook is vermoord.

Wat nog een spannende vraag is, is of we Tom Hardy gaan terugzien als Alfie Solomons. Hij was een verrassing in de laatste aflevering van seizoen 5 en veel fans hopen hem weer terug te zien.