Van Peaky Blinders krijgen we nooit genoeg. Toch zullen we, nu de opnames van het nieuwe seizoen stil liggen, voorlopig nog wel even moeten wachten. We zullen het even moeten doen zonder nieuwe avonturen van de Shelby’s. Natuurlijk kun je teruggrijpen naar wat we al hebben, en de oude seizoenen aan een tweede (of derde) kijkronde onderwerpen, maar je kunt ook zoeken naar iets wat het Peaky Blinders-shaped hole in je hart een beetje kan dichten. En laten wij dat nou net voor je gevonden hebben: Gangs of London.

Gangs of London

Voor Gangs of Londen verplaatsen we ons even naar de Engelse hoofdstad. Ook deze bruisende wereldstad heeft een heel donkere kant en heeft een onzichtbaar netwerk van talloze gangs schuilen achter de Engelse beschaafdheid. In Gangs of London val je midden in het deze wereld van de bendes.

Alles draait om macht en hiërarchie. Je weet waar je staat. Maar wat gebeurt er als de grootste macht wegvalt? Wanneer het hoofd van de machtigste misdaadfamilie wordt vermoord is er van het machtssysteem niets meer over. Talloze bendes zien dit als hun kans voor eens en altijd de macht te pakken, iets wat ze koste wat het kost willen bereiken.

De zoon van voormalig bendekoning

Het is aan de zoon van de vermoorde machthebber om het stokje over te nemen en de positie waar zijn vader alles voor deed om te veroveren en bewaken, veilig te stellen. Daarnaast is het zijn taak uit te zoeken wie er achter de moord op zijn vader zit.

Je kunt je voorstellen dat het verdedigen van een imperium überhaupt een pittige klus is, laat staan als de troon leeg is en de meest gewetenloze figuren van Londen er alles aan zullen doen die plek toe te eigenen.

Peaky Blinders maakt een sprong in de tijd

In de cast komen we een paar bekende namen tegen en dan doelen we vooral op hoofdrolspeler Joe Cole, die we natuurlijk kennen als John Shelby uit Peaky Blinders. Voor de Game of Thrones fans zal Michelle Fairley prettig bekend voorkomen.

Smeken bij de NPO

Kortom, Gangs of London belooft een bak aan spanning, actie, geweld en een ijzersterk verhaal te worden. Iets waarmee we ons gemis van Peaky Blinders meer dan prima kunnen stillen. Nu zit daar nog even één grote maar aan vast: de serie is nu nog niet beschikbaar in Nederland.

gangs of london

Gangs of London is nu alleen te zien in Engeland via Sky Atlantic en in Amerika op Cinemax. Wij hebben hier nog niet de rechten van de serie. Dat betekent niet dat we de hoop op moeten geven, want de kans zit er zo maar in dat de NPO de rol van redder in dit verhaal gaat spelen. Zij namen al eerder series over van Sky Atlantic en dus hopen we, dat met een beetje lief kijken, ook Gangs of London binnenkort bij ons te bingen is.