In het rijtje met gaafste series heeft Peaky Blinders wat ons betreft een plek verdiend. Net als series zoals La Casa de Papel en Game of Thrones weet de serie ons seizoen na seizoen te verrassen en te vermaken. Een nadeel is het feit dat de productie voor een nieuw seizoen voorlopig stil ligt. Er is gelukkig een hoop wat we al weten over seizoen 6. De bedenker en schrijver van de serie, Steven Knight, is nu hard aan het werk aan een nieuwe serie. En de hoofdrol is weggelegd voor niemand anders dan de baas Tom Hardy.

Nieuw serie van maker Peaky Blinders

Voor een serie zijn bedenkers en schrijvers net zo belangrijk als de uiteindelijke cast. De nieuwe serie van tv-zenders FX en BBC hebben met Steven Knight al een grote naam binnengesleept. Zo werkte hij behalve aan Peaky Blinders ook mee aan de vette serie Taboo. Voor de nieuwe serie zal Knight het script onder handen nemen. De producent zal Ridley Scott zijn. Scott is net zo ervaren in het vak, met films als Gladiator, American Gangster en Hannibal op zijn naam. Over de cast is nog niet veel  bekend, maar we weten al wel dat Tom Hardy mee zal spelen in de serie. Grote kans dus dat de serie net zo vet wordt als de topfilms met Tom Hardy op Netflix die je gezien moet hebben.

View this post on Instagram

Peaky Blinders creator Steven Knight is teaming up with Tom Hardy for another Charles Dickens adaptation, following the success of last year's BBC miniseries A Christmas Carol. 📺🎬🙌🏻 This time, the duo will be tackling Great Expectations, the author's iconic coming-of-age tale which follows an orphaned boy named Pip. Dickens first released it in a series of weekly chapters beginning in December 1860 before it was subsequently published as a novel. Knight will write the six-part adaptation and executive produce alongside Ridley Scott, Tom Hardy, Dean Baker, David W. Zucker, Kate Crowe and Mona Qureshi for the BBC. Marina Brackenbury serves as co-executive producer. The series hails from FX Productions in association with the BBC, Scott Free and Hardy Son & Baker. Production is not expected to begin until next year. Source: Thewrap.com • • • #tomhardy #hardygang #tomhardyfans #hardyfans #edwardthomashardy #venom #madmaxfuryroad #maxrockatansky #thedarkknightrises #bane #bronson #legend #fonzo #taboo #peakyblinders #alfiesolomons #eddiebrock#inception #warrior #Venom2 #VenomLetThereBeCarnage #Capone #CharlesDickens #StevenKnight #BBC #FX #MiniSeries #NewSeries #TVSeries #GreatExpectations

A post shared by @ tomhardy.bae on

De verwachtingen zijn hoog

Het nieuwe project zal gebaseerd zijn op het boek Great Expectations van Charles Dickens. Hierin volgen we de wees Pip tussen 1812 en 1840. We zien hoe hij uitgroeit tot een echte man. Zijn groei wordt gekenmerkt door ontmoetingen met flamboyante en intrigerende personages. Reken er vooral niet op dat alles in de serie zal zijn zoals het lijkt: het boek heeft vele plotwendingen. De titel slaat op de verwachtingen die Pip bij zijn leven heeft en de doelen die hij nog wil bereiken. Net als bij het nieuwe seizoen van Peaky Blinders, hebben wij ook nu al grote verwachtingen bij deze nieuwe serie.