Oorlogsfilms schieten als paddenstoelen uit de grond op Netflix. Waar we binnenkort worden verblijd met de Nederlandse Netflix-film Slag om de Schelde, kunnen we nu al genieten van The Army of Crime. Deze Franse oorlogsfilm vertelt het verhaal van de échte Inglourious Basterds.

The Army of Crime

Wie denkt dat ‘ie voor dikke oorlogsfilms naar Amerikaanse blockbusters moet afreizen, heeft het goed mis. Er zijn veel anderstalige oorlogsfilms die er zeker mogen wezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van L’Armee du Crime, beter bekend als The Army of Crime. Deze Franse drama-oorlogsfilm uit 2009 is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de film wordt de jonge dichter Missak Manouchian, die zich in het door Duitsers bezette Parijs aansluit bij een jonge verzetsgroep tijdens de Tweede Wereldoorlog.

army of crime

Groep jonge verzetsstrijders zint op wraak

De groep jonge verzetsstrijders bestaat onder andere uit jonge Armenen, Hongaren, Joden en Polen. De verzetsstrijders zinnen op wraak en willen maar één ding: de Franse collaborateurs aanpakken en de Duitsers een halt toeroepen. De groep trekt de aandacht door hun doordachte acties, wat resulteert in een klopjacht van de Duitsers.

De nazi’s proberen de groep verzetsstrijders in een kwaad daglicht te stellen door ‘slechte’ propaganda te verspreiden, maar dit heeft juist een effect dat de bezetters even niet zagen aankomen…

Gebaseerd op ‘Inglourious Basterds’

The Army of Crime is zeker het kijken waard. Het is niet voor niets dat Quentin Tarantino de film Inglourious Basterds hierop baseerde. De trailer liegt er in elk geval niet om: